Tekmovanja iz znanja angleščine za 7., 8. in 9. razrede (Saša Setničar Jere)

Nazadnje spremenjeno 20.4.2019 , ob 16:43 Urejal: sasa.setnicarjere

Tekmovanja iz znanja angleščine so za to šolsko leto končana. Vsem pohvala za sodelovanje, ter čestitke za dosežena priznanja!

REZULTATI TEKMOVANJ

9. razred:

– srebrno priznanje: Liza Potisek

– bronasta priznanja: Jan Južnik, Lovro Klinc, Lana Lotrič (POŠ Vače), Živa Nagode (POŠ Vače), Liza Potisek, Jan Privšek, Maša Štrus, Luka Zupan in Jan Žirovnik.

 

8. razred:

– srebrno priznanje: Maša Bajec

– bronasta priznanja: Mark Patrik Časar, Omar Koleša, Brina Dora Razpotnik in Ajla Tursum.

 

7. razred:

– zlato priznanje: skupina Lana Pokorn, Živa Rovšek in Pia Štrus

– bronasto priznanje: skupina Cene Biaggio, Jernej Cencelj, Luka Hiršel, Eva Klinc in Mark Planinšek

 

INFORMACIJE O TEKMOVANJIH

Znanje tujih jezikov je v današnjem času postalo nuja, ne le prednost. Brez dvoma je angleščina najpomembnejši in najbolj razširjeni svetovni jezik, brez katerega si ne moremo predstavljati potovanja v tujini, sodobnega poslovanja in raziskovanja. Učencem od 7. do 9. razreda n

 

udimo možnost, da se izkažejo na tekmovanju iz angleščine. Vabljeni na priprave!

7. razred

Cilji tekmovanja so širjenje in poglabljanje znanja angleščine, motivacija za nadaljnje poglabljanje znanja angleščine, popularizacija angleščine in njene praktične uporabe, medpredmetno povezovanje, spodbujanje medijske pismenosti, delo v skupini in upoštevanje mnenj članov skupine, spodbujanje druženja mladih iz različnih okolij, primerjanje znanja angleščine med učenci iz vse Slovenije.

Letošnja tema je regionalna oz. lokalna in nosi naslov “Find and Seek”. Učenci se prelevijo v vodiče in angleško govoreče turiste, ki se podajo na lov na skrite zaklade v domačem kraju. V dogajanje se lahko vpletajo anekdote, kako so turisti prišli v določen kraj, kulturni šok, ki ga izzovejo lokalni običaji, in drugi kreativni zapleti. Učenci v skupinah 2-5 posnamejo mini filmček s pametnim telefonom ali kamero. Isti filmček se ocenjuje na obeh nivojih tekmovanja

ŠOLSKO: 31.1.2019               DRŽAVNO: 28.2.2019

 

8. razred

Cilji tekmovanja so širjenje in poglabljanje znanja angleščine, motivacija za nadaljnje poglabljanje znanja angleščine, popularizacija angleščine in njene praktične uporabe, medpredmetno povezovanje in primerjanje znanja angleščine med učenci iz vse Slovenije.

Šolska raveen je vsebinsko vezana na temo “Slovenian Musicians”, za državno raven pa je izbrana tema “Music – Music is life itself. What would the world be without good music? No matter what kind it is. (by Louis Armstrong)”

ŠOLSKO: 15.10. 2018 ob 13.00         DRŽAVNO: 19.11.2018 ob 14.00

 

9. razred

Cilji tekmovanja so spodbujanje učencev k doseganju višje ravni znanja angleškega jezika, spodbujanje učencev k temeljitejšemu, bolj poglobljenemu in samostojnejšemu učenju na osnovi razpoložljivih virov ter odkrivanje nadarjenih za tuje jezike.

Šolska raven temelji na preverjanju bralnega razumevanja, rabi jezika ter pisnem sporočanju. Regijsko in državno tekmovanje pa temeljita na izbrani literarni predlogi (Sherman Alexie: The Absolutely True Diary of a Part-Time Indian.) in spodbujata veselje do branja, razvijanje bralnih zmožnosti ter pisno sporočanje.

ŠOLSKO: 14.11.2018 ob 13.00   OBMOČNO: 17.1.2019 ob 14.00   DRŽAVNO: 20.3.2019 ob 14.00 

Objavljeno: 30 avgusta 2018 , Avtor: sasa.setnicarjere