Tekmovanje iz znanja nemškega jezika za 9. r.

Nazadnje spremenjeno 27.3.2019 , ob 12:17 Urejal: darja.kokalj

Tekmovanje iz znanja nemščine je namenjeno učencem 9. razredov, ki se nemščine učijo kot prvi oziroma drugi tuj jezik. Cilji tekmovanja so spodbujanje učencev k doseganju višje ravni znanja  nemškega jezika, spodbujanje učencev k temeljitejšemu, bolj poglobljenemu in samostojnejšemu učenju na osnovi razpoložljivih virov ter odkrivanje nadarjenih za tuje jezike.

Tekmovanje je dvostopenjsko. Šolska raven temelji na preverjanju bralnega razumevanja, rabi jezika ter pisnem sporočanju. Za državno tekmovanje pa je potrebno prebrati knjigo avtorice Jume Kliebenstein: Speed -Dating mit Papa. 

ŠOLSKO: 22. 11. 2018 ob 13.00                                            DRŽAVNO: 12. 3. 2019 ob 14.00 na šoli  gostiteljici                                                                                                       

 
 
Šolskega tekmovanja se je udeležilo 6 tekmovalcev. Učenki Lara Miklič in Liza Potisek sta prejeli bronasto priznanje in se uvrstili na naslednjo stopnjo tekmovanja. 
Državno tekmovanje je potekalo 12. 3. 2019 na OŠ Šmartno pod Šmarno Goro (Ljubljana – Gameljne). Našo šolo sta zastopali dve tekmovalki. Obe sta se dobro odrezali. LARA MIKLIČ iz 9.b pa je osvojila SREBRNO PRIZNANJE. Iskrene čestitke!
Objavljeno: 24 oktobra 2018 , Avtor: darja.kokalj