JEDILNIK

Voda je pitna v vseh šolskih prostorih, učenci naj imajo zanjo bidone tudi pri kosilu.

 

PONEDELJEK, 22.4.

ZAJTRK:  ovseni kosmiči z mlekom (G), sadje

MALICA: koruzni kruh (G), sir (M), kumarice, redčen 100% sadni sok

KOSILO: piščanec z brokolijem v omaki (G), dušen riž, zelena solata

POPOLDANSKA MALICA:  puding (M,G)

TOREK, 23.4.

ZAJTRK:  skutni zavitek (G,M), bela kava (G,M),

MALICA: temna bombeta (G), trdo kuhano jajce (J), čaj

KOSILO: porov juha, paniran oslič (G,J), tlačne krompir, rdeča pesa

POPOLDANSKA MALICA:  sadni pinjenec (M), kornspitz (G)

SREDA, 24.4

ZAJTRK :  štručka s šunko* in sirom (M,G), čaj

EKO MALICA: temi kruh (G), maslo (M),, mleko(M), jabolko

KOSILO: makaronovo meso G,J), eko zeljna solata, sladoled (M)

POPOLDANSKA MALICA:  kruh (G), tuna (R), redčen 100% sadni sok

ČETRTEK,25.4.

ZAJTRK : ovseni kruh (G), hrenovka*, čaj

MALICA: musli z mlekom (M,G), banana

KOSILO: govedina v gorčični omaki (G), slani štruklji (G,J,M), paradižnik s papriko

POPOLDANSKA MALICA: mufin (G), čaj

PETEK, 26.4.

ZAJTRK: pirina štručka (G), salama, čaj

MALICA PO IZBORU UČENCEV: burek (G,M), naravni jogurt (M)

KOSILO: lečina enolončnica, kruh (G), sadni desert  (M)

POPOLDANSKA MALICA: francoski rogljič z nadevom (G), čaj

.V primeru, da živil ne bi bilo mogoče zagotoviti, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

Živila in jedi, ki vsebujejo svinjino so označena z zvezdico 

*(Pri malici za na pot je možno, da sendvič vsebuje svinjino.)

Legenda snovi, ki lahko povzročajo alergijo ali preobčutljivost ter jih jedi lahko vsebujejo:

gluten – G, jajca – J, ribe – R, arašidi – A, soja – S, mleko in ml. izdelki – M, oreščki – O, listna zelena – LZ, gorčično seme – GS, sezamovo seme – SS, žveplov dioksid – ŽD, mehkužci – ME, volčji bob – VB.

PONEDELJEK, 6.5.

ZAJTRK:  polnozrnata štručka (G), sir (M), paradižnik, čaj

MALICA: sadni mlečni napitek (M), sezamovka (G,SS)

KOSILO: boranja z mesom, kruh(M), ananasov kompot

POPOLDANSKA MALICA: polnozrnati keksi  (M,G), čaj

TOREK, 7.5.

ZAJTRK:  kosmiči z mlekom (G,M), sadje

MALICA: eko črni kruh (G), tunin namaz (R,J), sveža paprika, sadni čaj

KOSILO: prežgana juha (G,J), pečen piščanec, baby korenček, ajdova kaša (G)

POPOLDANSKA MALICA:  sveža pusta skuta (M), sveže sadje

SREDA, 8.5

ZAJTRK :  mlečni rogljič (M,G), bela kava (M,G)

MALICA: pirin kruh (G), puranja prsa, sveže kumarice, zeliščni čaj

KOSILO: korenčkova juha (J), krompirjeva musaka (J,M), zeljna solata

POPOLDANSKA MALICA:   manj sladek višnjev zavitek (G,M), čaj

ČETRTEK,9.5.

ZAJTRK : rženi kruh (G), vmešana jajca (J), čaj

MALICA: pšenični zdrob (M,G), jagode

KOSILO: peresniki (G,J), mehiška omaka, zelena solata, mufin (G)

POPOLDANSKA MALICA: bio lahki sadni jogurt(M), biga (G)

PETEK, 10.5.

ZAJTRK: ovseni kruh (G), namaz s šunko* (M), čaj

MALICA PO IZBORU UČENCEV: čokoladni žepek (G,M), mleko (M)

KOSILO: mesna rižota, rdeča pesa, sadje  

POPOLDANSKA MALICA:  sirovka (G,M), jabolko

.V primeru, da živil ne bi bilo mogoče zagotoviti, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

Živila in jedi, ki vsebujejo svinjino so označena z zvezdico 

*(Pri malici za na pot je možno, da sendvič vsebuje svinjino.)

Legenda snovi, ki lahko povzročajo alergijo ali preobčutljivost ter jih jedi lahko vsebujejo:

gluten – G, jajca – J, ribe – R, arašidi – A, soja – S, mleko in ml. izdelki – M, oreščki – O, listna zelena – LZ, gorčično seme – GS, sezamovo seme – SS, žveplov dioksid – ŽD, mehkužci – ME, volčji bob – VB.

Dostopnost