JEDILNIK
Voda je pitna v vseh šolskih prostorih, učenci naj imajo zanjo bidone tudi pri kosilu.
PONEDELJEK, 22.4.
ZAJTRK: ovseni kosmiči z mlekom (G), sadje
MALICA: koruzni kruh (G), sir (M), kumarice, redčen 100% sadni sok
KOSILO: piščanec z brokolijem v omaki (G), dušen riž, zelena solata
POPOLDANSKA MALICA: puding (M,G)
TOREK, 23.4.
ZAJTRK: skutni zavitek (G,M), bela kava (G,M),
MALICA: temna bombeta (G), trdo kuhano jajce (J), čaj
KOSILO: porov juha, paniran oslič (G,J), tlačne krompir, rdeča pesa
POPOLDANSKA MALICA: sadni pinjenec (M), kornspitz (G)
SREDA, 24.4
ZAJTRK : štručka s šunko* in sirom (M,G), čaj
EKO MALICA: temi kruh (G), maslo (M),, mleko(M), jabolko
KOSILO: makaronovo meso G,J), eko zeljna solata, sladoled (M)
POPOLDANSKA MALICA: kruh (G), tuna (R), redčen 100% sadni sok
ČETRTEK,25.4.
ZAJTRK : ovseni kruh (G), hrenovka*, čaj
MALICA: musli z mlekom (M,G), banana
KOSILO: govedina v gorčični omaki (G), slani štruklji (G,J,M), paradižnik s papriko
POPOLDANSKA MALICA: mufin (G), čaj
PETEK, 26.4.
ZAJTRK: pirina štručka (G), salama, čaj
MALICA PO IZBORU UČENCEV: burek (G,M), naravni jogurt (M)
KOSILO: lečina enolončnica, kruh (G), sadni desert (M)
POPOLDANSKA MALICA: francoski rogljič z nadevom (G), čaj
.V primeru, da živil ne bi bilo mogoče zagotoviti, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.
Živila in jedi, ki vsebujejo svinjino so označena z zvezdico *
*(Pri malici za na pot je možno, da sendvič vsebuje svinjino.)
Legenda snovi, ki lahko povzročajo alergijo ali preobčutljivost ter jih jedi lahko vsebujejo:
gluten – G, jajca – J, ribe – R, arašidi – A, soja – S, mleko in ml. izdelki – M, oreščki – O, listna zelena – LZ, gorčično seme – GS, sezamovo seme – SS, žveplov dioksid – ŽD, mehkužci – ME, volčji bob – VB.
PONEDELJEK, 6.5.
ZAJTRK: polnozrnata štručka (G), sir (M), paradižnik, čaj
MALICA: sadni mlečni napitek (M), sezamovka (G,SS)
KOSILO: boranja z mesom, kruh(M), ananasov kompot
POPOLDANSKA MALICA: polnozrnati keksi (M,G), čaj
TOREK, 7.5.
ZAJTRK: kosmiči z mlekom (G,M), sadje
MALICA: eko črni kruh (G), tunin namaz (R,J), sveža paprika, sadni čaj
KOSILO: prežgana juha (G,J), pečen piščanec, baby korenček, ajdova kaša (G)
POPOLDANSKA MALICA: sveža pusta skuta (M), sveže sadje
SREDA, 8.5
ZAJTRK : mlečni rogljič (M,G), bela kava (M,G)
MALICA: pirin kruh (G), puranja prsa, sveže kumarice, zeliščni čaj
KOSILO: korenčkova juha (J), krompirjeva musaka (J,M), zeljna solata
POPOLDANSKA MALICA: manj sladek višnjev zavitek (G,M), čaj
ČETRTEK,9.5.
ZAJTRK : rženi kruh (G), vmešana jajca (J), čaj
MALICA: pšenični zdrob (M,G), jagode
KOSILO: peresniki (G,J), mehiška omaka, zelena solata, mufin (G)
POPOLDANSKA MALICA: bio lahki sadni jogurt(M), biga (G)
PETEK, 10.5.
ZAJTRK: ovseni kruh (G), namaz s šunko* (M), čaj
MALICA PO IZBORU UČENCEV: čokoladni žepek (G,M), mleko (M)
KOSILO: mesna rižota, rdeča pesa, sadje
POPOLDANSKA MALICA: sirovka (G,M), jabolko
.V primeru, da živil ne bi bilo mogoče zagotoviti, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.
Živila in jedi, ki vsebujejo svinjino so označena z zvezdico *
*(Pri malici za na pot je možno, da sendvič vsebuje svinjino.)
Legenda snovi, ki lahko povzročajo alergijo ali preobčutljivost ter jih jedi lahko vsebujejo:
gluten – G, jajca – J, ribe – R, arašidi – A, soja – S, mleko in ml. izdelki – M, oreščki – O, listna zelena – LZ, gorčično seme – GS, sezamovo seme – SS, žveplov dioksid – ŽD, mehkužci – ME, volčji bob – VB.