Zdrav življenjski slog (5. 6. 2014)

Nazadnje spremenjeno 10.6.2014 , ob 8:39 Urejal: Uroš Rozina

Prvo junijsko četrtkovo popoldne so bila vrata OŠ Gradec znova odprta za učence, starše in učitelje podružničnih in matične šole, saj so lahko obiskali zdaj že tradicionalno zaključno prireditev, ki je imela letos naslov Zdrav življenjski slog. Namenjena je bila pomenu zdrave prehrane, BIO izdelkom, gibanju, sprostitvi, higieni ter skrbi za zdravje in dobre medsebojne odnose. Prireditev je bila obarvana tudi humanitarno, saj so se tam zbirala tudi sredstva za šolski sklad in higienske potrebščine za pomoč prizadetim v nedavnih poplavah na Balkanu. Težo celotnemu dogajanju je dodala tudi razglasitev najpozitivca in najpozitivke Osnovne šole Gradec. To sta za šolsko leto 2013/14 postala Patricija Bokal iz 5. a in David Gobec iz 5. b.

Obiskovalci so si v barvitem mozaiku stojnic in kotičkov lahko ogledali in preizkusili ogromno dejavnosti, ki so povezane z boljšim počutjem in zdravjem človeka. Prireditev je tako obsegala različne predstavitve, od zeliščarstva in celo vrtnarskega manifesta do meritev krvnega sladkorja. Ker slika pove več kot tisoč besed, si dejavnosti lahko ogledate v fotografski galeriji.

Obiskovalci so lahko na prireditvi dobili marsikakšno idejo, kako še bolje skrbeti za zdrav življenjski slog. Upajmo, da bodo ideje s pridom izkoristili med poletnimi počitnicami.

DSC_0542DSC_0486DSC_0504

 

 

Objavljeno: 9 junija 2014 , Avtor: alenka.zupancic