H-V-4.razred_CŠOD Jurček, Kočevje (od 13. do 17. 10. 2014)

Nazadnje spremenjeno 17.10.2014 , ob 20:04 Urejal: Elizabeta Bučar

Dragi starši, učitelji in prijatelji!

1. dan

Danes smo srečno prispeli v sončno Kočevje in se nastanili v domu Jurček, kjer so nas sprejeli prijazni gostitelji. Po nastanitvah v sobe nas je pričakalo dobro kosilo in potem “potepanje” po mestu. S pomočjo zemljevida smo se orientirali in si ogledali znamenite ustanove, prisluhnili zgodbi o nesrečni Veroniki, božali medveda (seveda, leseno skulpturo) in spoznali nastanek Rudniškega jezera. Kar veliko novega je bilo že prvi dan. Po večerji smo imeli spoznavni večer.

Sedaj pa je programu ogled diapozitivov o živalih in potem zaslužen počitek.

Tudi vam želimo prijetno noč in nasvidenje do jutri.

Učenci in učiteljici POŠ Hotič in POŠ Vače

p1p2

p3p4

 2.dan

Prebudili smo se v lepo sončno jutro.

Najprej nas je čakala jutranja telovadba.

Po zajtrku smo se odpeljali v Rajhenavski pragozd, v kraljestvo jelke in bukve ter pravih kočevskih medvedov. Sprehodili smo se po brezpotju pragozda in na poti domov opazili  divjo mačko.

Po dobrem kosilu smo šli na gozdno jaso in se učili preživetja v naravi. S pomočjo učitelja smo zakurili ogenj in si opekli kruh, nekateri učenci tudi banano.

Po večerji pa nas čaka nočni pohod in potem končno počitek.

Nasvidenje do jutri.

Učenci in učiteljici POŠ Hotič in POŠ Vače

t1t2

t3t4

 3.dan

Danes nam je malo ponagajalo vreme, zato smo učilnico na prostem zamenjali za učilnico v domu Jurček. Učiteljica Marina nam je na zelo zanimiv način predstavila kočevske gozdne prebivalce. Po malici pa smo odšli po gozdni učni poti in iskali sledi različnih prebivalcev, izmerili obseg duglazije – iglavca, ki ga je v Evropo prinesel botanik David Douglas in je po njem dobila tudi ime.

Aktivnost, ki je sledila popoldne, je bila orientacijski tek ali lov na lisico.  Jutri bomo izvedeli,  katera dvojica je zmagala in dobili priznanja.

Na poti domov pa smo se poigrali še na zunanjih fitnes orodjih. Kar prehitro je minilo in morali smo oditi na večerjo, ki je bila zopet odlična, saj se prijazne kuharice vsak dan znova zelo potrudijo in zagotavljamo vam, da prav nihče ni lačen.

Sedaj pa ravno poteka kviz Male sive celice, ki ga vodi učitelj Jure.

s5

Nasvidenje do jutri.

Učenci in učiteljici POŠ Hotič in POŠ Vače

s1s2

s3s4

 4. dan
Izjava vseh učencev: “Tu se imamo zelo lepo!!!”

č1

Dopoldansko ustvarjanje z naravnimi materiali in kolesarjenje.

č2č3

Ker je bilo lepo vreme, smo popoldanski obisk jame zamenjali za čolnarjenje. V dveh skupinah smo čolnarili po reki Rinži.  Krmar Robert nas je naučil pravilno veslati in skrbel za varnost vseh veslačev.

Č4Č5

 Težko pričakovana večerna animacija – ples.

Č7č8

 
Nasvidenje do jutri, ko se vam še zadnjič oglasimo iz Kočevja.

Učenci in učiteljici POŠ Hotič in POŠ Vače

5.dan

Danes se vam še zadnjič javljamo iz Kočevja.

Učitelj Tilen nas je zadnji dan popeljal v svet kraških jam. Spustili smo se v Črno jamo ali kot jo nekateri imenujejo Medvedja jama. Spoznali smo, kako so jame nastale, kakšno je življenje v jamah, kako se kapniki imenujejo,…

jama1jama2

Po malici pa smo se preizkusili v lokostrelstvu. Najprej smo prisluhnili zgodovini lokostrelstva, nato spoznali dele loka, jih poimenovali in nazadnje, kako se z lokom strelja.

lok2lok1

Sedaj pa ravno poteka tekmovanje v lokostrelstvu.

Po kosilu pa nas bo avtobus odpeljal proti domu.

Nasvidenje učiteljem in vsem ostalim v domu Jurček, kjer smo preživeli čudovit športno-naravoslovni teden.

Učenci in učiteljici POŠ Hotič in POŠ Vače

 

 

 

Objavljeno: 13 oktobra 2014 , Avtor: Elizabeta Bučar