Vabilo: Pohod na Češko kočo (27. 9. 2015)

Nazadnje spremenjeno 29.9.2015 , ob 11:02 Urejal: Jana Isoski

Drage ljubiteljice in ljubitelji gora!

Športni pedagogi OŠ Gradec organizirajo druženje na Jezerskem in pohod na Češko kočo v nedeljo, 27. septembra 2015. Zbor za vse udeležence je ob 9.00 uri na parkirišču pred Gostiščem ob Planšarskem jezeru na Zgornjem Jezerskem, predviden povratek na omenjeno parkirišče je ob 13.30 uri. Pohod s počitkom bo trajal približno 4,5 ure, nato se vrnemo na izhodišče, kjer bi imeli kosilo, druženje, na voljo bodo raznolike igre (badminton, odbojka, frizbi itd. Za prevoz do Gostišča ob Planšarskem jezeru in nazaj poskrbite sami, svetujemo vam, da se med seboj povežete in poleg bolj ekološke naravnanosti sklenete kakšno novo poznanstvo.

Dostop do izhodišča: Z avtoceste Ljubljana – Kranj se usmerimo na izvoz Kranj – vzhod in cesti naprej sledimo v smeri Jezerskega. Na Zgornjem Jezerskem pa bomo kmalu za črpalko opazili cesto, ki se z glavne odcepi v desno (smer Planšarsko jezero), kjer je omenjeno gostišče. Za prevoz od Litije do Zgornjega Jezerskega boste potrebovali približno 1.30 ure.

Opis poti: Od jezera po makadamski cesti gremo po dolini proti Češki koči, po približno 25 minutah hoje zavijemo desno v hrib na gozdno pot, kjer nadaljujemo pot čez Štularjevo planino proti koči. Nekaj sto metrov pred kočo je rahli vzpon s krajšimi stopnicami, ki je na voljo za prijem tudi jeklena vrv. Pot je delno zahtevna, zato priporočamo telesno pripravljenost.

Oprema: Obvezno planinski, pohodni ali drugi podobni čevlji, ki imajo globok gumijast profil na podplatu. Priporočljive so pohodne palice. V primeru zelo slabega vremena (celodnevne padavine, prisotnost močnega vetra, neviht in strel, se pohod izvede v oktobru). Vašo prisotnost sporočite preko elektronske pošte organizatorju pohoda Srečku Somraku. (srecko.somrak(zamenjajte oklepaj z znakom @)osgradec.si

Pohod      pohod 1         

Objavljeno: 17 septembra 2015 , Avtor: Jana Isoski