CŠOD Kočevje, 4. r; MŠ, POŠ Jevnica

Nazadnje spremenjeno 9.10.2015 , ob 8:47 Urejal: Jana Isoski

4. DAN

Ker je bil danes naš predzadnji dan bivanja v Kočevju, smo sklenili, da ga bomo dodobra izkoristili. Dopoldan smo v učilnici spoznavali zveri naših gozdov in njihove značilnosti, nekaj prepariranih živali smo si tudi ogledali ter jih potipali. V drugem delu smo na gozdni učni poti pozornost usmerili na prepoznavanje rastlin, ki rastejo v gozdu, razmočena in blatna pot pa je bila kot naročena za iskanje živalskih odtisov. V popoldanskem času smo se podali v gozd, kjer smo spoznali osnove preživetja v naravi in si na koncu kot pravi robinzoni nad žerjavico sami spekli malico. Dan smo zaključili s poslovilnim plesom, kjer smo do konca razgreli plesišče. 

 

   DSC_0254DSC_0297DSC_0328DSC_0351

3. DAN

Tudi danes smo se prebudili v deževno jutro, a nas je misel na prijeten dan hitro spravila v pogon. Del pouka o orientaciji smo opravili v razredu, nato pa smo se napotili do Medvedove jame in si jo ogledali. Po kosilu je prišel čas za daljši pohod po gozdu, zvečer pa je bilo kar v domu izvedeno tekmovanje iz orientacije. Bilo je zabavno in napeto, a hkrati tudi zelo zapleteno. Po napornem dnevu smo od utrujenosti kar popadali v postelje. 

DSC_0219 DSC_0221 DSC_0230

2. DAN

Drugi dan našega bivanja v naravi je bil oblačen in deževen, vendar nas to ni ustavilo in pogumno smo stopili  dogodivščinam naproti. Dopoldan smo namenili vajam na ravnotežnem igrišču, s kanuji odveslali po reki Rinži in spretnost na kolesu dokazovali na kolesarskem poligonu; popoldan pa smo se pomerili  v lokostrelstvu in postavljanju bivaka.

DSC_0073  DSC_0092DSC_0167 DSC_0117

  1. DAN

Učenci 4. razreda, ki novo znanje in izkušnje nabirajo v domu Jurček, so si prvi dan ogledali mesto Kočevje in njegove znamenitosti, zvečer pa male sive celice razgibavali ob kvizu. DSC_0009 DSC_0015 DSC_0043

Objavljeno: 5 oktobra 2015 , Avtor: Sandra Železnik