CŠOD: Soča, Tolmin (19.-23. 10. 2015)

Nazadnje spremenjeno 21.10.2015 , ob 22:14 Urejal: Uroš Rozina
“Ljubim te, zeleno, ljubim.
Veje in zeleni veter.”
(Garcia Lorca)
 
PONEDELJEK:
V dopoldanskem času smo prispeli v Tolmin. V Litiji je deževalo, zato pa nas je v Tolminu pričakalo prijetno sonce. Namestili smo se po sobah in se malo družili. Po kosilu smo se odpravili na ogled sotočja rek Zadlaščice in Tolminke v Tolminskih koritih. Prečkali smo tudi Hudičev most. Ko smo se vrnili v dom smo imeli odlično večerjo, po večerji pa nekaj prostega časa. Pred spanjem smo si ogledali še staro mestno jedro Tolmina. Prijetno utrujeni smo se odpravili spat.
 
 
 PonedeljekSobePonedeljekKorita
TOREK:
Danes zjutraj smo dan začeli s prijetno pesmijo Na planincah, ki jo je zaigral hišni orkester. Sestavljajo ga Urban (harmonika), Erik in David (trobenti). Sledil je kratek sestanek, sledil je zajtrk. Dejavnosti so potekale po skupinah.
Prva skupina je kolesarila do Mosta na Soči. Sprehodili smo se do mostu in uživali v prelepem razgledu – skakali nismo 🙂 Preizkusili smo se tudi v veslanju s kanujem po reki Soči. Ker je voda imela le 7°C ali 8°C pa smo vanjo pomočili zgolj prst ali dva. Kaj več pa morda v poletnih mesecih v družbi družine in prijateljev – saj bomo sem z veseljem še prišli.
 
Tretja skupina pa si je ogledala drevo in nato del časa preživela z različnimi živalmi.
TorekDom TorekKoloVeslo 
 
TorekSoča
Popoldanskim aktivnostim so sledile še popoldanske. Vmes smo se okrepili s kosilom in uživali v prostem času. Našli pa smo čas tudi za ureditev sob. Preživeli smo zanimiv večer, kjer smo se naučili veliko o zdravi prehrani. Učili smo se tudi starega opravila – ličkanja.
TorekZvečer
SREDA
Ponovno smo se prebudili v čudovito jutro. Na začetku je bilo malo megleno, vendar je meglo kmalu pregnalo toplo jesensko sonce. Skupine so se nato v spremenjenem zaporedju udeležile raznih zanimivih aktivnosti. Nova dejavnost je bila ogled sotočja rek Tolminke in Soče, kjer so se učenci lahko tudi malo “igrali” s kamni in zgradili pravi mali prekop.
 
 SredaMešano
Večer smo zaključili s tekmovanjem v družabnih igrah. Slike sledijo.
 
ČETRTEK
Vabimo vas na ogled javljanja v živo, ki bo potekalo ob 19:10
Objavljeno: 20 oktobra 2015 , Avtor: Uroš Rozina