Schelie Nielsen je “prinesel” Avstralijo in obilico humorja

Nazadnje spremenjeno 18.1.2016 , ob 15:09 Urejal: Tjaša Lemut Novak

IMG_1909 IMG_1969 IMG_2016 IMG_2067 IMG_2137

“LAND DOWNUNDER” came to “LAND HERE”.

V torek, sredo in petek (12. 1., 13. 1. in 15. 1. 2016) so učenci OŠ Gradec preživeli urico ali dve svojega pouka nekoliko drugače.

Nekateri so čarali z uporabo “GOOD ENGLISH” – ker le pravilna raba angleščine poskrbi, da se čarovnija zgodi. S tem so nerodnemu čarodeju Dr Klutzu omogočili, da je izvedel trike in nasmejal vse do solz. Najmlajšim bo The Magical Language Show še precej časa ostal v spominu in ne le zaradi avstralskega naglasa zabavnega čarodeja.

Malo starejši so spoznavali avstralske živali ter pomen varnega in ustreznega obnašanja v avstralski divjini. The Bilby’s Bush Adventure je poleg zdrave merice smeha za tisti dan, poskrbela tudi za to, da sedaj RES vemo, da se v puščavi NE SME kuriti ognja. “Fire! Bush Fire! Oh no!”

Najstarejši pa so se ob pomoči malo drugačnega učitelja (ki se je tekom svojega interaktivnega predavanja spremenil v različne osebnosti iz Avstralije – od Aborigina, Neda Kellyja do športnega navdušenca) učili o zgodovini, geografiji in kulturi Avstralije. The Australian Show s poizkušanjem namaza Vegemite, igranjem na didgeridoo in še marsičem, je pustil vtis na vseh. “Ozzies come on”/“Avstralci ne dajmo se” so bili sprejeti zelo prisrčno na naši šoli, saj je za to poskrbela prekrasna razstava v avli, čustvena pesem šolskega zbora ter učenci in učitelji, ki smo se vedno pripravljeni naučiti kaj novega.

“Land here” is SIMPLY THE BEST, but it’s good to know also the rest (countries, cultures etc.).

Objavljeno: 18 januarja 2016 , Avtor: Tjaša Lemut Novak