Zimska šola v naravi – Cerkno 2016

Nazadnje spremenjeno 4.2.2016 , ob 21:00 Urejal: damjan.grobljar

Dnevnik ZŠVN Cerkno.

Ponedeljek.

Prvi dan smo prispeli v Cerkno, se na kratko ustavili v hotelu, nato pa se odpeljali na smučišče. Tam smo s preizkusom smučarskega znanja učence razporedili v smučaske skupine. Po krajšem smučanju smo odšli  na kosilo v restavracijo pod smučiščem. Po kosilu smo začeli z intenzivnim pridobivanjem novega znanja do 16 h,  nato smo se z avtobusom odpeljali v hotel. Tam smo se razporedili po sobah, kmalu nato pa nas je že čakalo plavanje v hotelskem bazenu, kar je bilo zelo ugodno za utrujene noge. Sledila je večerja, po večerji pa mutimedijsko predavanje o varnosti in obnašanju na smučišču, nato pa spanje, ki ga bomo v celoti izkoristili. Jutri bo nov dan.

 

IMG_4907 IMG_4908

Torek

Po zajtrku smo odšli na smučišče, kjer smo intenzivno spoznavali osnove in nadaljevalne tehnike smučanja. V letošnji generaciji smučarjev je od 43 udeležencev šole v naravi kar 16 takšnih, ki še nikoli niso stali na smučeh. Delo z njimi je zelo naporno, hkrati pa prinaša največji napredek v smučarskem znanju. Tako smo danes eno od dveh skupin začetnikov že uspešno popeljali po daljšem, položnem smučišču do spodnje postaje dvosedežnice, s katero so se tudi peljali nazaj na vrh. Med smučanjem smo imeli tudi malico in kosilo v restavraciji na smučišču. Po kratkem popoldanskem počitku smo odšli na sprehod po mestu, kjer smo spoznali nekaj značilnosti mesta in njegove zgodovine. Sledila je večerja, nato počitek, zvečer pa nas čaka še večerno kopanje v bazenu.

IMG_4911 IMG_4914 IMG_4916 IMG_4918

Sreda je bila deževna. Dopoldan smo dobro izkoristili za smučanje, nato pa smo se pred dežjem umaknili na suho v restavracijo na vrhu smučišča. V hotel  smo odšli nekaj prej kot običajno. Mokra oblačila so nam v hotelu osušili v sušilnikih, obutev (pancarje) pa smo odložili na grelna stojala. Privoščili smo si ogled risanke,  po večerji pa daljše kopanje in igre v vodi. Pri hotelu je deževalo, mi pa smo si želeli, da bi na smučišču snežilo. 

V četrtek nas je pričakalo na smučišču jasno vreme, hladen veter in deset centimetrov novega snega. Na smučišču smo zelo uživali. V sredo so nekateri učenci še zavzeto vadili na poligonu, v četrtek pa so se vsi udeleženci ZŠVN že spustili tudi po pravem, ta velikem smučišču in se popeljali na vrh s sedežnico.

IMG_4941 IMG_4940 IMG_4937 IMG_4936 IMG_4930 IMG_4928 IMG_4925 IMG_4922

IMG_uff

Zvečer pa so nas obiskali tudi Laufarji in Coprnice, ki so prišli preganjat zimo.

IMG_4945 IMG_4944 IMG_4943 IMG_4942

Objavljeno: 1 februarja 2016 , Avtor: damjan.grobljar