MŠ, V: Ekskurzija v Primorske pokrajine

Nazadnje spremenjeno 30.5.2016 , ob 13:48 Urejal: amalija.kadunc

 

V petek, 27. 5. 2016, je bila organizirana in izvedena ekskurzija za osmošolce MŠ in POŠ Vače v Primorske pokrajine Slovenije.

Ogledali smo si Sečoveljske soline in ob zelo  poučni razlagi vodiča izvedeli veliko zanimivosti o delu solinarjev nekoč in danes, imeli priložnost videti solinarja pri delu, izvedeli veliko o številnih vrstah ptic in drugih živali, ki živijo tu, o pridobivanju in uporabi morske soli, si ogledali dokumentarni film, uživali v sprehodu med solinami in se posladkali s slano čokolado.

V Piranu smo si vzeli čas za kosilo, se sprehodili  po ozkih mestnih ulicah vse do cerkvice sv. Jurija, od koder je prelep razgled na Piran, po širnem morju in klifih.  Ob pogledu s ptičje perspektive smo ponovili značilnosti tega tipa mestnega naselja in se pogovorili o vplivih morja.

Hrastovlje  in voden ogled z razlago gotskih fresk Mrtvaški ples je bila zadnja točka  programa ekskurzije. Vsem  nam je bilo zanimivo videti vlak, ki je nekje tam visoko pod Kraškim robom vozil proti Ljubljani. Iz bližnjega vinograda pa smo videli tudi kip, posvečen Šavrinkam.

Vsi smo si bili enotnega mnenja: preživeli smo en lep in poučen dan.

prenos (1)

Objavljeno: 30 maja 2016 , Avtor: amalija.kadunc