Raziskovalna naloga – Janez Menart na Vačah in v Litiji (6. 6. 2016)

Nazadnje spremenjeno 10.6.2016 , ob 9:18 Urejal: alenka.zupancic

20160606_093152V ponedeljek, 6. 6. 2016, je raziskovalna skupina, v kateri so sodelovali devetošolci Lea Bernik, Sabina Ocepek,  Jaro Pavliha, Gala Pregel, Saša Razpotnik, Gaja Starc in Eva Zagoričnik pod mentorstvom Stanke Sirk in Alenke Zupančič zaključila s svojim raziskovanjem o delu Janeza Menarta ter nastanku in ozadju njegovih pesmi Vaške klepetulje in Srečanje. Nalogo so raziskovalci predstavili devetošolcem  OŠ Gradec  ter povabljenim gostom, med njimi tudi gospodu Jožetu Sevljaku, ki je bil s svojo idejo pobudnik, da je naloga sploh nastala.

Vsem prisotnim so učenci predstavili pesnikov življenjepis, literarni in prevajalski opus, uglasbitve Menartove poezije ter  ugotovitve o nastanku obeh pesmi, ki sta povezani z Litijo in Vačami, prikazali pa so tudi kratke filme o obeh pesmih, ki so svojevrstna interpretacija obeh besedil.

Raziskovalno nalogo z vsemi prilogami si lahko ogledate v knjižnici OŠ Gradec ter si v njej preberete tudi, kdo vse nam je pri delu pomagal, za kar smo raziskovalci neizmerno hvaležni.

Objavljeno: 9 junija 2016 , Avtor: alenka.zupancic