MŠ in POŠ:Mehak prehod iz vrtca v šolo (2008 – )

Nazadnje spremenjeno 11.5.2021 , ob 9:08 Urejal: Dunja Požaršek

Iz leta v leto cilje projekta evalviramo, dopolnjujemo in spreminjamo glede na potrebe otrok in njihovih staršev ter glede na družbene in razvojne spremembe. 

Skozi srečanja med predšolskimi skupinami otrok iz vrtca Litija in učenci in učitelji 1. razredov OŠ Gradec (na podružničnih šolah tudi ostalih učencev in učiteljic), osebni vpis v 1. razred in svečan skupni sprejem v septembru, organizacijo in izvedbo šole za starše – pomen gibanja za zdrav celostni razvoj otrok (april, 2018) ter konstantno možnost posvetovanja pred vstopom, bomo uresničevali zastavljene cilje:

  •  ustvarjanje pogojev za dobro počutje vseh – otrok, staršev in učiteljev – ob vstopu v  šolo (sproščenost, vedoželjnost, zaupnost),
  • omilitev in pozitiven izhod iz stresnih situacij ob vstopu,
  • pozitivne izkušnje pri oblikovanju otrokove samopodobe,
  • razvoj pozitivnega odnosa do šole, sprememb in novosti,
  • čim hitrejše in učinkovitejše oblikovanje ugodne razredne klime,
  • skrb za polno in srečno otroštvo,
  • razvijanje odgovornosti, čuta za mlajše, prijateljstva in pozitivne samopodobe pri starejših učencih, ki sodelujejo pri projektu.

P-038 Polletno poročilo o izvajanju projekta 

MPVŠZaključno-poročilo-o-izvajanju-projekta (1)

 

Šolsko leto 2020/21

Letos nam je že drugo leto zagodla “corona”, da se s prijatelji iz vrtca ne moremo srečati V ŽIVO. Vendar se ne damo. Smo prilagodljivi in iznajdljivi, zato so učiteljica Darja, Julija in Petra z učenci 1. in 2. razreda Podružnične šole Jevnica bodočim prvošolcem pripravile presenečenje kar na šolskem vrtu. S kratkim posnetkom so otroke nagovorili in jim pripravili navodila za iskanje skritega zaklada ter jim med gredice skrili navodila in presenečenje. V septembru pa bomo s pogumom in dobro voljo virus zagotovo pregnali.

 

 

Objavljeno: 13 septembra 2016 , Avtor: Dunja Požaršek