Obvestilo: Nov termin za pohod na Kriško goro za starše in učence v nedeljo, 23. oktobra

Nazadnje spremenjeno 24.10.2016 , ob 8:36 Urejal: Jana Isoski

Drage ljubiteljice in ljubitelji gora!

Športni pedagogi OŠ Gradec organiziramo druženje na  Zavetišču v Gozdu (891 m) in pohod na Kriško goro (1471 m) v nedeljo, 23. oktobra 2016.

Zbor za vse udeležence bo ob 10.00 uri na parkirišču pri cerkvici v vasici Gozd, tudi povratek bo na omenjeno izhodišče predvidoma ob 14.00, kjer bi imeli kosilo, druženje, na voljo bodo raznolike igre (badminton, odbojka, nogomet, frizbi itd).

Za prevoz do vasi Gozd  in nazaj poskrbite sami. Svetujemo vam, da se med seboj povežete in ekološko naravnanost obogatite s kakšnim novim poznanstvom.

Dostop do izhodišča: Z avtoceste Ljubljana–Jesenice se usmerimo na izvoz Kranj – zahod in cesti naprej sledimo v smeri Golnika. Le malo za vasjo Golnik (točneje za vasjo Senično) pa se desno navzgor odcepi strma cesta, ki vodi proti Zgornjemu Veternemu in Gozdu. Že kmalu za vasjo Zgornje Veterno vidimo označeno parkirišče, ki se nahaja na levi strani ceste, mi pa z vožnjo nadaljujemo po vzpenjajoči cesti, ki nas kmalu pripelje do Zavetišča v Gozdu, kjer se tudi cesta zravna. Parkiramo lahko na enem od dveh večjih parkirišč ob omenjenem zavetišču ali pa se zapeljemo še dobrih 100 m naprej do parkirišča ob cerkvi, seveda če bo dovolj prostora za parkiranje. Vožnja iz Ljubljane do vasi Gozd traja približno 38 min.

Opis poti: Od  cerkvice gremo po kolovozni poti malo v hrib, nato nadaljujemo po kozjih stezicah, kjer se občasno poveča vzpon, in se priključimo poti, ki pride iz Tržiča in nas pripelje na vrh Kriške gore. Vračamo se po drugi, manj strmi poti. Za pot na Kriško goro bomo potrebovali slabi 2 uri, za povratek pa dobro uro, skupaj torej približno 3 ure hoje. Pot ni zahtevna, nekaj telesne pripravljenosti pa je, kot vedno, priporočljivo.

Oprema:  Priporočljivi so planinski, pohodni ali drugi podobni čevlji, ki imajo globok gumijast profil na podplatu, in pohodne palice. V primeru zelo slabega vremena (celodnevne padavine) se druženje in pohod prestavita na 2. oktober.

Vašo prijavo sporočite preko elektronske pošte (srecko.somrak(zamenjajte oklepaj z znakom @)osgradec.si), napišite število odraslih in število otrok.

Objavljeno: 7 septembra 2016 , Avtor: srecko.somrak