40. rojstni dan naše šole na Graški Dobravi

Nazadnje spremenjeno 21.12.2016 , ob 9:06 Urejal: Jana Isoski
  1. decembra bo minilo 40 let od otvoritve šole na Graški Dobravi. Jubilej smo 19. 12. 2016 obeležili s slavnostno prireditvijo in izdajo publikacije 40 let osnovne šole na Graški Dobravi, v kateri je nekdanji učenec Rok Rappl svojo šolo nagovoril takole:

DRAGA OSNOVNA ŠOLA GRADEC

Letos mineva natanko 30 let, odkar si mi prvič odprla svoja vrata. To niso bila le vrata v šolo, ampak predvsem vrata v nov svet! Vsi Tvoji ljudje, dogodki in stvari so mi bili takrat še neznani, sčasoma smo se spoznali in tudi čas je bil potreben, da sem lahko dojel in razumel vsaj delček tega, kar mi je bilo takrat pripovedovano in razlagano. In čas je bil potreben, da sem Ti zdaj za vse to, kar sem takrat od Tebe, od vseh čudovitih učiteljev in sošolcev prejemal, iz dneva v dan čedalje bolj hvaležen.

Ko sva se spoznala, si bila Ti še Osnovna šola Dušan Kveder – Tomaž Litija. Imena se spreminjajo, tudi mnogi učitelji so se poslovili in prišli so novi. Vsako leto sprejemaš in se poslavljaš od vedno novih in novih generacij učencev. Še vedno pa si in ostajaš taisti pritlično-izjemen sklop hišic, ki se je tekom let le majceno razrastel v velik šolski center. Vsem svojim učencem si in ostajaš naša osnovnošolska Alma Mater, ki nas je z znanjem in predvsem s toplino in z ljubeznijo popeljala v svet.

Draga moja Osnovna šola Gradec, k Tvojemu 40. rojstnemu dnevu Ti želim iz celega srca VSE NAJBOLJŠE in naj bo Tvoje delo in poslanstvo še naprej kar se da lepo in uspešno, predvsem pa plemenito in človeško!

Za vedno Tvoj Rok Rappl/Rocc

PRIDRUŽUJEMO SE NJEGOVIM ŽELJAM!                       

40 LET OSNOVNE ŠOLE NA GRAŠKI DOBRAVI (naslovnica publikacije)

UTRINEK S PRIREDITVE

Objavljeno: 21 decembra 2016 , Avtor: Jana Isoski