Zborovski BUM

Nazadnje spremenjeno 21.6.2017 , ob 12:03 Urejal: ana.tori

Zborovski BUM je dogodek, ki je organiziran bienalno in je namenjen množičnemu petju otrok večglasnih šolskih pevskih zborov ter druženju otrok z istim interesom – ljubeznijo do petja, ljubeznijo do glasbe.

Letos se je Zborovski BUM odvil v torek, 13. .6. , v Ljudskem vrtu v Mariboru. Program je bil operno obarvan. Zboru, ki ga je sestavljalo več kot 5500 mladih pevcev, so se pridružili solisti Opere Maribor sopranistka Andreja Zakonjšek Krt, altistka Irena Petkova, tenorist Martin Sušnik in baritonist Jaki Jurgec.

Pevce sta nagovorila častni pokrovitelj Zborovskega BUMA predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in skladatelj Tomaž Habe. Zvezdniški sprejem pa sta s strani pevcev dobila njihova vrstnika, talenta Lenart in Timotej – WildArt. 

Posnetek Zborovskega BUM-a bo na televizijskem programu TV Maribor 25.6.2017 ob 11. in 17. uri, na programu Slovenija 2 pa 1. 7. 2017 ob 10. uri. Vabljeni k ogledu. Za okus, kako smo prepevali, pa si že zdaj lahko ogledate posnetek na spletni strani https://www.youtube.com/watch?v=hUCiRpJ4GZE .

Z mladinskima zboroma OŠ Gradec in POŠ Vače smo v vsej polnosti užili petje s simfoničnim orkestrom in tako prijetno zaključili pevsko sezono 2016/17.

Hvala pevcem za celoletno sodelovanje v zboru, hvala staršem, da svoje otroke podpirate pri petju in hvala vodstvu šole in učiteljem, da razumete pomembnost druženja otrok v pevskem zboru in to omogočate.

Ana Tori

Objavljeno: 17 junija 2017 , Avtor: ana.tori