Delavnica ZDRAVO TELO za starše učencev od 6. do 9. razreda

Nazadnje spremenjeno 15.10.2017 , ob 13:15 Urejal: Astrid Žibert

Spoštovani starši!

V četrtek, 19. 10. 2017 bo v času govorilnih ur za starše učencev od 6. do 9. razreda matične šole in POŠ Vače  izvedena delavnica ZDRAVO TELO, kjer bo osebje ZD Litija merilo krvni tlak, sladkor in holesterol udeležencev. Na voljo bodo tudi za vprašanja o zdravi prehrani in zdravju nasploh.

Meritve bodo potekale od 18.00 do 19.00 v avli matične šole.

Poleg delavnice bo potekala tudi zbirala akcija odpadnih zdravil.

Zdravila, ki jih več ne potrebujemo, tudi če jim rok uporabnosti še ni potekel, je potrebno dati med posebne odpadke. Opozarjamo, da zdravil nikakor ne smemo splakovati skozi straniščno školjko ali jih dajati med navadne gospodinjske odpadke. Z napačnim ravnanjem namreč omogočamo zdravilom vstop v okolje, kar ima lahko neželene posledice tako za okolje, kot tudi ljudi.

 Zbiramo:

1.    odpadna zdravila v trdnem stanju (npr. tablete, kapsule, svečke), ki so zaprta v originalni, nepoškodovani in čisti embalaži,

2.    odpadna zdravila v obliki praškov ali tekočin (npr. praški, posipala, kreme, sirupi, kapljice), ki so originalno zaprta v nepoškodovani in čisti embalaži.

 Prosimo, da predhodno odstranite ovojnino, ki ni neposredno v stiku z zdravilom, in prinesete samo zdravila s stično ovojnino.

Odpadna zdravila lahko oddate v škatle v avli šole.

Vljudno vabljeni!

Objavljeno: 13 oktobra 2017 , Avtor: Astrid Žibert