MŠ – 2. razred – Teden otroka

Nazadnje spremenjeno 6.10.2017 , ob 13:56 Urejal: Nives Kozelj

V Tednu otroka pouk pri drugošolcih poteka malo drugače.

V ponedeljek smo spoznavali znane pisatelje in pesnike. Kar nekaj slikanic in pesniških zbirk so učenci predstavili in otvorili letošnjo Bralno značko. 

V torek smo imeli naravoslovni dan – Živimo zdravo. Medicinska sestra Hana iz ZD Litija nam je predavala o osebni higieni. Pripravili pa smo tudi sadno – zelenjavni napitek in bananin sladoled.

Ob SVETOVNEM DNEVU VARSTVA ŽIVALI se je med nas vrnila morska prašička Puhica. Z dobrotami (zelenjava) smo jo razveselili in se podrobneje poučili o ustrezni zelenjavi, primerni za to živalsko vrsto. 

V četrtek, 5. 10. 2017, smo aktivnostim v Tednu otroka dodali pohod na Svibno. Pridružili so se nam tudi starši in stari starši. Pokazali so nam zahtevnejše vzpone, ki smo jih odlično premagali. Utrujeni, a zadovoljni, smo se vrnili v šolo.

      

V petek smo preko predstavitev različnih društev spoznavali življenje lokalnega okolja. Učenci so spoznali umetnosti karateja, rokometa, alpskega smučanja in različnih inštrumetnov. Predstavilo se nam je tudi Medobčinsko društvo invalidov. 

         

Objavljeno: 4 oktobra 2017 , Avtor: Nives Kozelj