JAVNA TRIBUNA: Protestiram – ergo sem za spremembe

Nazadnje spremenjeno 14.11.2017 , ob 21:34 Urejal: Uroš Rozina

Na javni tribuni 8. 11. 2017 so sodelovali učenci in učitelji 3 osnovnih šol: OŠ Litija, OŠ Gabrovka-Dole in OŠ Gradec. Njihovo razmišljanje o šolskem sistemu, ekologiji, družbi ter investicijah so poslušali starši, predsednica Sveta staršev OŠ Gradec, predstavnica MC Litija, Jože Grošelj (nekdanji ravnatelj OŠ Litija), Peter Strle (ravnatelj OŠ Litija), Igor Hostnik (ravnatelj OŠ Gabrovka-Dole), Damjan Štrus (ravnatelj OŠ Gradec), Vinko Logaj (direktor Zavoda RS za šolstvo) in Franci Rokavec (župan Občine Litija).

Iz konstruktivne debate je nastala ideja o medsebojnem povezovanju osnovnih šol znotraj občine, štafeto za naslednje srečanje pa smo predali OŠ Gabrovka-Dole.

Martin Luther, ki ga je za nas interpretiral dramski igralec Uroš Maček, je bil začetnik gibanja, s katerim so se takrat začele spremembe tudi za slovenski jezik in slovenski narod. Osnovnošolci so nam s svojimi tezami postavili ogledalo današnje družbe. Pogumno so izrazili svoje mnenje. Upam, da bodo njihove želje po spremembah, na bolje seveda, padle na plodna tla.

 

Objavljeno: 14 novembra 2017 , Avtor: vanja.arhnaver