OŠ Gradec_občinski prvaki v nogometu za starejše učence

Nazadnje spremenjeno 21.11.2017 , ob 18:52 Urejal: matej.bajde

OŠ Gradec je bila organizator občinskega prvenstva v nogometu. Tradicionalno se tekmovanje odvija vsako leto enkrat na OŠ Gradec in enkrat na OŠ Litija. Zmagovalec se uvrsti na področno tekmovanje.
Tokrat je bila organizator naša OŠ Gradec. Tekmovanje se je odvijalo v Gimnaziji Litija.
Učenci so se na tekmovanje pripravljali preko interesne dejavnosti Priprava na športna tekmovanja-enkrat tedensko.
Seveda sem formo učencev spremljal tudi preko udejstvovanja v klubih. Učenci poleg NK Litija trenirajo še v NK Trbovlje, NK Jevnica, NK Domžale in NK Šmartno.
Po uvodnem nagovoru gospoda ravnatelja z motivacijskim govorom našim učencem in z iskrenimi željami učencem OŠ Litija se je pričela tekma.
Po uvodni nervozi in negotovosti smo učenci OŠ Gradec preko Jamina Kujrakoviča, ki je kar štirikrat zatresel mrežo nasprotnika na tekmi hitro povedli in si s tem olajšali delo.
V uvodnih petih minutah smo povedli že s 3:0 in glede na pomen tekme psihološko tehtnico že nagnili v naš prid.
Prvi polčas se je končal s 3:0 za OŠ Gradec. V drugem smo samo dokončali delo in preko Jana Rovška ter Mela Kovača zapečatili zmago.
Ker je bil rezultat že sedem minut do konca nadvse ugoden so priložnost za igro dobili vsi igralci in uživali v velikem slavju.
Zahvala gre gospodu ravnatelju za omogočen termin za treniranje, profesor Strmecu z dijaki za organizacijo tekme , gospodu Iztoku Kosu za sojenje in navsezadnje našim učencem, ki so bili akterji vsega lepega. Brez njihove srčne igre bi bilo vse drugače. Pohvaliti pa gre seveda še vse učence, ki so navijali v duhu fair playa in s tem dodajali dodatno energijo igralcem na igrišču.
OŠ Gradec se je z zmago uvrstila na področno prvenstvo, ki bo predvidoma v mesecu decembru ali januarju v enem izmed Zasavskih mest.
Rezultat: OŠ Gradec: OŠ Litija 6:1 (3:0)
Strelci: 4x Kujrakovič Jamin, 1x Rovšek Jan, 1x Kovač Mel
OŠ Gradec so zastopali naslednji učenci:
Mel Kovač; 8.razred
Jamin Kujrakovič; 8.razred
Jure Parkelj (V); 8.razred
Rok Godec; 8.razred
Zoran Perič; 8.razred
Aljaž Berčon; 8.razred
Jan Rovšek; 8.razred
Luka Štros; 8.razred
Nik Okorn ©; 9.razred
Enej Lebinger (V); 9.razred
Luka Hribar; 9.razred

Iskrene čestitke

Profesor športa Matej Bajde

Objavljeno: 21 novembra 2017 , Avtor: matej.bajde