Predsednik države med učenci OŠ Gradec (28. 2. 2018)

Nazadnje spremenjeno 1.3.2018 , ob 20:47 Urejal: Jana Isoski

Včerajšnji dan je bil za učence in učitelje OŠ Gradec prav poseben dan. Obiskal nas je predsednik države g. Borut Pahor. Druženje z njim je bilo zelo prijetno, sproščeno in zanimivo.

Ob njegovem prihodu so se s predsednikom najprej srečali  učenci 6. in 7. razreda. Slišala se je tudi harmonika, na katero je zaigral Žiga.

V avli sta ga nagovorila učenca David in Nuša. Ob prisotnosti učencev 3., 4. in 5. razreda je predsedniku zapel Mladinski pevski zbor.

V 2. b razredu so ga nestrpno čakali učenci 1. in 2. razreda. Predstavili so se mu s kratkim programom in mu v dar poklonili prav posebno darilo. Predsednik je učence takoj očaral predvsem zaradi svoje dostopnosti in na trenutke prav spontane igrivosti.

V skupni predavalnici je predsednik odgovarjal na vprašanja učencev 8. in 9. razreda in predstavnikov oddelčnih skupnosti od 4. do 7. razreda. S svojim pristopom je bil ob določenih temah zelo odločen, v drugih pa zelo odprt in razumevajoč, saj je učencem delil življenjske nasvete, ki jih kot oče deli svojemu sinu. 

Prepričani smo, da se je obisk predsednika države dotaknil vsakega izmed nas in da smo mu za trenutke, ki jih je preživel z nami zelo hvaležni.

 

 

Objavljeno: 1 marca 2018 , Avtor: Jana Isoski