MŠ – Fotografska razstava naše nekdanje učenke Mance Kotar

Nazadnje spremenjeno 6.5.2018 , ob 21:49 Urejal: Petra Prosen

Lepo je, ko ohranimo stik in sledimo poti naših nekdanjih učencev, ko se ti radi vračajo in z nami delijo svoj odnos do sveta, razvoj, napredek.

Mance (2001), danes dijakinje Srednje šole Zagorje, program zdravstvena nega, se verjetno vsi učitelji spomnimo po tem, da si je zadala marsikateri cilj; ne le to, vse zadano je tudi zavzeto izpeljala. Našo avlo že krasi njena grafika, ki je bila razstavljena tudi na mednarodni grafični razstavi na Poljskem.

Človek se počuti izpolnjenega šele skozi svoja ustvarjalna dejanja, vsak v sebi nosi potrebo, da pusti svetu svoj pečat. Manca, ki zase pravi, da je nagajiva, radovedna in samosvoja umetniška duša, je našla svoj izraz v fotografiji. Zaljubila se je vanjo, ko je od birmanskega botra prejela za darilo fotoaparat. Od takrat, tri leta bo tega, je ta njen sopotnik pri pohajkovanjih po domačih in tujih logih. Navdihuje jo iskanje vedno novih motivov. V ustvarjalnem procesu se umiri, sprosti, tu najde smisel tudi v najtežjih trenutkih.

Ob tej priložnosti se nam v avli šole predstavlja s fotografijami naravnih motivov, posnetimi v različnih delih Slovenije in Hrvaške.

Lepo vabljeni k ogledu!

Objavljeno: 6 maja 2018 , Avtor: Petra Prosen