MŠ: Skriti pomeni simbolov (2018-2019)

Nazadnje spremenjeno 28.8.2022 , ob 21:07 Urejal: Nežka Rugelj

Simboli nas spremljajo skoraj na vsakem koraku življenja. Imajo moč, da predstavljajo jezik za komuniciranje z nezavednim. Vprašanje pa je, ali se jih zavedamo oziroma prepoznamo njihov pomen. 

V okviru projekta bodo v šolskem letu 2018/2019 učenci spoznali vedo grboslovje, zgodovino nastanka posameznih simbolov Slovencev in izbranih slovenskih mest, prepoznali in ovrednotili pomen posameznih simbolov v književnih in zgodovinskih delih, se učili kritičnega mišljenja, raziskovalnega dela ter razvijali pozitivna čustva do svoje domovine. Tekom šolskega leta bodo učenci preko raznih aktivnosti v okviru pouka (SLJ, LUM, ZGO, DKE in GEO) spoznavali in izrisali posamezne simbole, ki se bodo navezovali na izbrano obravnavano učno snov.

Projekt se bo zaključil z obiskom članov društva Heraldika, ki bodo natančneje predstavili pomene določenih simbolov, ki so se pojavljali skozi zgodovino Slovencev, pravilno izobešanje zastave, ter z učenci kritično razmišljali o heraldični pravilnosti izbranih državnih simbolov. 

 

Objavljeno: 8 septembra 2018 , Avtor: Manca Poglajen