ŠPORTNA TEKMOVANJA

Nazadnje spremenjeno 27.6.2019 , ob 13:32 Urejal: Petra Kobe

LITIJSKI TEK

V soboto, 8. 6. 2019, je v središču Litije potekal tradicionalni Litijski tek. Poleg učencev so se teka udeležile tudi 3 ekipe učiteljev in 2 ekipi staršev.

Učenci 1. triade so tekli na 400 m; njihov tek ni bil tekmovalne narave, tako so vsi tekači prejeli spominske medalje. Učenci 2. in 3. triade so se pomerili na razdalji 1000 m. V kategoriji dečkov 3. triade je Luka Zupan (9. a) osvojil 1. mesto, 2. mesto pa Mark Lainšček (8. b). V kategoriji deklic 3. triade je 1. mesto osvojila učenka Anita Jakupović (7. c).

Vsi ostali rezultati se nahajajo na povezavi: http://www.protime.si/rezultatitekem/646-08-06-2019-litijski-tek-2019

Čestitke tudi vsem ostalim učencem, ki so sodelovali na teku!

Učiteljica športa: Tjaša Končina


DRŽAVNO TEKMOVANJE V VELIKEM KANUJU

Učenci 8. in 9. razreda so se v četrtek, 23. 5. 2019, že drugič pomerili v veslaškem tekmovanju, tokrat v velikem kanuju, in dosegli 3. mesto na državni ravni.

Mentor: Srečko Somrak


DRŽAVNO TEKMOVANJE V RAFTINGU

Učenci naše šole so se v petek, 17. maja 2019, udeležili državnega tekmovanja v raftingu za starejše učence in dosegli drugo mesto.

Mentor: Srečko Somrak


FINALE DRŽAVNEGA PRVENSTVA V NOGOMETU  – 14. 5. 2019

V torek, 14. 5. 2019, se je v športni dvorani v Litiji odvijalo finale državnega tekmovanja v nogometu za učence. Organizator tekmovanja je bila OŠ Gradec. To je bil za našo šolo pravi športni praznik, saj so praktično  vsi učenci prišli vzpodbujat domačo ekipo, ki ji je uspel tako velik uspeh, kot je bila uvrstitev v finale državnega prvenstva. Na tekmovanju so poleg naših fantov sodelovale še ekipe OŠ Žalec, OŠ Venclja Perka iz Domžal in OŠ Franja Goloba iz Prevalj. Vzdušje na tribunah je bilo fenomenalno. Domača publika je navijala za svoje favorite, hkrati pa športno vzpodbujala tudi ostale ekipe. Dogajanje so popestrile tudi navijačice, plesni nastop skupine NLP s  plesno koreografijo Turisti (koreografinja Katjuša Premk) in nastop ritmične skupine športnega kluba Bleščica, pod vodstvom Karoline Aškerc.

V prvi tekmi sta se pomerili ekipi OŠ Žalec in ekipa OŠ Franja Goloba iz Prevalj. Slavila je ekipa OŠ Žalec (7:1). Sledila je tekma domače ekipe OŠ Gradec proti ekipi OŠ Venclja Perka iz Domžal, kjer je domačinom na koncu zmanjkalo koncentracije in zmaga je šla v roke ekipe OŠ Venclja Perka iz Domžal (2:5). V tekmi za 3. mesto so se učenci OŠ Gradec pomerili z ekipo Franja Goloba iz Prevalj. Tretjega mesta so se na koncu veselili Prevelčani (1:2). V tekmi za 1. mesto pa je ekipa OŠ Žalec suvereno premagala Domžalčane (4:1).

Končni vrstni red:

1. OŠ Žalec

2. OŠ Venclja Perka Domžale

3. OŠ Franja Goloba Prevalje

4. OŠ Gradec Litija

Našim fantom, pod vodstvom Mateja Bajdeta, čestitamo za borbenost in požrtvovalnost!

Učiteljica športa: Petra Kobe


PODROČNO TEKMOVANJE V ŠOLSKEM PLESNEM FESTIVALU

23. 4. 2019 je na OŠ Dobrova potekal Šolski plesni festival. Učenke so tekmovale v dveh kategorijah in sicer: učenke 4. – 6. razred in učenke 7. – 9. razred. Tekmovanje je potekalo v treh plesnih zvrsteh: hip-hop, pop in latino. Našo šolo so zastopale:

Učenke 4.-6. razred:

 • Pia Rovšek
 • Lara Klopčič
 • Pia Sobočan
 • Lara Štros
 • Kristina Pirc
 • Uršula Stopar
 • Brina Pok
 • Lucija Ribič
 • Neja Indof
 • Nika Novak

Učenke 7.-9. razred:

 • Nika Šinkovec
 • Klara Hiršel
 • Anja Drobež
 • Eva Klinc
 • Lejla Kristan
 • Nuša Šef

 

Anja Drobež se je uvrstila na državno tekmovanje.

Vsem tekmovalkam čestitamo za nastop na tekmovanju.

Učiteljica športa: Tjaša Končina


POLFINALE DRŽAVNEGA TEKMOVANJA V NOGOMETU

»Once upon a time in Škofije«, Ko jagenjčki obmolknejo, Zgodovinski dosežek za šport na OŠ Gradec – vse to bi lahko bili naslovi sledeče objave. Izbral sem najbolj preprost naslov, ki pove vse.
Z učenci OŠ Gradec smo se že četrtič letos podali na vrtiljak dogodivščin, ki se mu reče šolski nogomet.
V letošnjem šolskem letu smo najprej osvojili občinsko prvenstvo z zmago nad OŠ Litija, nato področno prvenstvo v Trbovljah in se tako uvrstili na državno prvenstvo.
V četrtfinalu državnega prvenstva smo na domačem turnirju slavili preboj v polfinale in včeraj spisali v Škofijah še zgodovino z zmago na turnirju štirih ekip (poleg OŠ Gradec še OŠ Preddvor, OŠ Luisa Adamiča iz Grosupljega in domača OŠ Oskarja Kovačiča iz Škofij).
Na turnir smo kot vedno prišli odločni, da ga osvojimo. Vsakega nasprotnika smo spoštovali, a se nobenega bali.
Po zelo lepo speljanem protokolarnem delu se je, priznam, ob himni Slovenije orosilo moje oko. Od ponosa, da sem lahko fante vodil na tako pomembnem turnirju.
Po čudovitem nagovoru gospe ravnateljice šole iz Škofij in uvodni plesni točki se je turnir pričel s tekmo domače OŠ Škofije in učenci iz Grosupljega, ki so jo dobili domači učenci z rezultatom 2 : 1.
Sledil je prvi nastop naših učencev in prava srhljivka z elementi drame v sledečem zaporedju – pekel, raj, pekel in nebesa.
Začeli smo povsem preplašeno in povsem proti vsem dogovorom. Le našemu čudežnemu vratarju Zoranu Periću in trem vratnicam se gre zahvaliti, da ob 8 konkretnih strelih učencev iz Preddvora nismo prejeli zadetka. V nekem trenutku smo vzpostavili ravnotežje na igrišču in po dveh lepih priložnostih v izdihljajih polčasa povedli prek fenomenalnega Jana Rovška, ki je bil tokrat poleg vratarja Perića najboljši posameznik turnirja. Na odmor smo odšli s prednostjo enega zadetka in povsem drugače vstopili v drugi polčas. Po petih minutah smo vodili že s 3 : 0. Ker sem v naše učence enostavno preveč verjel, sem za pet minut malo popustil tudi sam in povsem izgubil kompas ter pričel z nerazumskimi napakami v menjavah, kar so učenci Preddvora izkoristili in v treh minutah izid izenačili.
Sam sem postal bled kot stena ter povsem izgubljen, zato sem zahteval minuto odmora ter fantom na hitro povedal nekaj vzpodbudnih motivacijskih besed in tokrat so moji zlati fantje odreagirali, kot znajo le oni. V praktično zadnjem napadu je Rok Godec zabil zmagoviti zadetek in bili smo oddaljeni le še za zmago od finala.
V drugi tekmi je Preddvor povsem deklasiral učence iz Grosupljega in zmagal kar s 4 : 0.
Sledila je tekma za zgodovino z domačo osnovno šolo pred povsem nabito dvorano. Klasična šahovska partija, v kateri je zmaga pomenila finale, remi nam je ohranjal upe, poraz je pomenil konec sanj. V prvem polčasu smo povedli z 1 : 0, a tekma še zdaleč ni bila odločena, nato pa dva bliskovita zadetka v začetku drugega polčasa ter pet minut pred koncem 4 : 0, trenutek na tekmi, ko enostavno nismo več mogli nadzirati čustev. Konec tekme OŠ Gradec proti OŠ Škofije je bil 5 : 1. Sledila je vsesplošna evforija, vsa najlepša čustva zmagoslavja so se prepletala in ti trenutki bodo ostali za vse življenje kot lep in nepozaben spomin.
Zadnji dve tekmi turnirja sta bili povsem revijalni in brez naboja. Priložnost za igro so dobili prav vsi igralci in tako podoživeli te veličastne trenutke.
V tem trenutku ne gre pozabiti vseh učiteljev, ki ste kadarkoli učili te fante, gospoda ravnatelja, ki je bil naš veter v hrbet ter seveda vseh trenerjev, ki ste fantom dajali znanje v klubih. Izpostavil bi dva, in sicer gospoda Iztoka Kosa in Lovra Križaja, ki sta bila v to generacijo najbolj vpeta. Zahvala seveda tudi staršem, ki ste vzgojili ne samo dobre nogometaše, temveč tudi ljudi.
S tem dogodkom se je med mano in to skupino učencev spletla močna vez, ki je celo višja, kot je relacija učitelj-učenec. Kolikor sem dal sam njim, sem od njih dobil še enkrat več, saj je prav vsak od njih unikaten in zanimiv. Da, res je, tudi učitelj, če je le dovolj odprt, se lahko od učencev veliko nauči, sam se definitivno sem.
Zahvala še sponzorju ekipe Gostilni Kovač, ki nas po vsakem turnirju nagradi s picami in z brezalkoholnimi napitki.
V finalu, ki bo v mesecu maju, nas zanima le osvojitev državnega prvenstva osnovnih šol v nogometu.
OŠ Gradec so zastopali naslednji učenci:
– Ajdin Delalović, 7. razred
– Din Kugić, 7. razred
– Nik Strmec, 7. razred
– Tej Benedičič Bizjak, 7. razred
– Rok Godec, 9. razred
– Jan Rovšek, 9. razred
– Zoran Perić, 9. razred
– Mel Kovač, 9. razred
– Jamin Kujraković, 9. razred
– Aljaž Berčon, 9.razred
– Jan Južnik, 9. razred
– Sian Mešić, 9. razred

Srečno v finalu!

Učitelj športa: Matej Bajde


ČETRTFINALE DRŽAVNEGA TEKMOVANJA V NOGOMETU

Osnovna šola Gradec je bila gostiteljica četrtfinala državnega prvenstva v nogometu za starejše učence, ki je potekalo 18. 2. 2019. Tekmovanje je zaradi upoštevanja normativov potekalo v Športni dvorani Litija. Po dvakratnem zaporednem naslovu občinskega in področnega prvaka so bili apetiti zelo visoki, strahospoštovanje pred eminentnimi nasprotniki pa pričakovano.

 V izjemno zahtevni skupini H, kjer so se učenci naše šole pomerili z vrstniki iz OŠ Venclja Perka, Domžale, OŠ Milojke Štrukelj, Nova Gorica ter OŠ Livade, Izola so spet nastopili zmagoslavno.

Poleg športnega dela smo se med turnirjem trudili tudi s spremljevalnim programom, ki je zajemal petje himne priznanega baritonista iz Šmartnega pri Litiji, gospoda Darka Vidica, v živo, slovesen protokol sprejema učencev vseh štirih šol ter uvodni nagovor našega ravnatelja. Ves čas turnirja so učence bodrile naše učenke z navijaškimi točkami.

Turnir smo pričeli silovito in v prvi tekmi v nasprotju s pričakovano tremo povsem premagali vrstnike iz OŠ Livade, Izola z rezultatom 5:1. To je za nas pomenilo, da smo bili tisti pravi, in optimistično smo čakali razplet turnirja. Ko se je druga tekma med OŠ Venclja Perka, Domžale in OŠ Milojke Štrukelj, Nova Gorica razpletla z neodločenim izidom 1:1, se je v nas naselil, kot se je kasneje izkazalo, neupravičen kanček dvoma, da sta šoli iz Nove Gorice ter Domžal kvalitetnejši in nevarnejši od Izole in morda tudi od nas.

V tretji tekmi so sum, da je ekipa Izole res nekoliko slabša, potrdili učenci iz Domžal, ki so učence iz Izole premagali s kar 7:1.

Sledila je tekma za »biti – ne biti« z učenci OŠ Milojke Štrukelj, Nova Gorica, ki smo jo pričeli silovito in proti pričakovanjem “odprli” z rezultatom 2:0 po dobrih petih minutah. Sledilo je 20 minut izmenične premoči na eni in drugi strani in nestrpno smo čakali konec tekme. Ko smo pet minut pred koncem z golom Jana Rovška povedli s 3:0, je bila tekma odločena, saj je naš vratar Zoran Perić enostavno imel predober dan.

Pred našo zadnjo tekmo so učenci OŠ Milojke Štrukelj pričakovano porazili učence OŠ Livade Izola s 6:1.

Po dveh zaporednih zmagah je bilo jasno, da smo se že uvrstili med 16 šol v Sloveniji, in zadnje srečanje je bilo za nas le formalnost, za OŠ Venclja Perka pač ne, saj so potrebovali vsaj točko za napredovanje.

V tekmo smo šli melanholično, brez adrenalina in navsezadnje motiva ter jo izgubili s 5:0.  

Navkljub vsemu ta poraz ne pomeni nič in ne zmanjšuje uspeha. Po preverjenih podatkih je v katerikoli fazi tekmovanja nastopilo vsaj 350 šol v Sloveniji, OŠ Gradec je v tem trenutku uvrščena med 16 šol v Sloveniji in z učenci ne gremo v Škofije, kjer bo polfinale državnega prvenstva z belo zastavo, temveč z željo in voljo, da se prebijemo med 4 šole v Sloveniji oz. na »final 4«.

Ob tako eminentnem dogodku gre zahvala seveda še gospodu ravnatelju, ki je s svojo strogostjo, resnostjo, natančnostjo in profesionalnim odnosom pozitivno vplival tako name kot na učence, da smo organizirali dogodek na nivoju, kot tudi dosegli vrhunski rezultat.

Zahvala gre seveda še gospodu poslancu Borisu Doblekarju, ki je povsem volontersko ovekovečil dogodke, ki bodo učencem ostali v spominu za vse življenje. Pohvaliti gre še zapisnikarsko mizo, naše učiteljice in vse učence, ki so nas prišli podpret, navijačice OŠ Gradec, ki so ustvarjale prijetno klimo ter vse nevtralne navijače.

Končni vrstni red:

 1. OŠ Venclja Perka, Domžale
 2. OŠ Gradec, Litija
 3. OŠ Milojke Štrukelj, Nova Gorica
 4. OŠ Livade, Izola

OŠ Gradec se je z drugim mestom uvrstila v polfinale državnega prvenstva osnovnih šol, ki bo v mesecu marcu na OŠ Škofije.

OŠ Gradec so zastopali naslednji učenci:

 1. BENEDIČIČ BIZJAK TEJ, 2006
 2. BERČON ALJAŽ, 2004
 3. DELALOVIĆ AJDIN, 2006
 4. GODEC ROK, 2004
 5. JUŽNIK, JAN, 2004
 6. KOVAČ MEL, 2004
 7. KUGIČ DIN, 200
 8. KUJRAKOVIĆ JAMIN, 2004
 9. MESIĆ SIAN, 2004
 10. PERIĆ ZORAN, 2004
 11. ROVŠEK JAN, 2004
 12. SIMIĆ NIK, 2005
 13. STRMEC NIK, 2006

Učitelj športa: Matej Bajde


DRŽAVNO TEKMOVNJE MADINA IN GORE

Ekipi OŠ Gradec sta se v soboto, 26. 1. 2019, udeležili 30. državnega tekmovanja Mladina in gore.  Mladi so tekmovali v znanju, veščinah in izkušnjah z vseh področij in oblik planinskega delovanja. Ekipa Svinjske nogice, ki sta jo sestavljali učenki Nuša Šef in Sara Emilija Jere, je dosegla 8. mesto. Ekipa Mutantske krave na kubik, ki jo sestavljajo učenci Maša Kristina Jere, Pina Lucija Golouh, Maj Jovanovič in Jan Ponebšek, pa je dosegla 14. mesto. Vsem tekmovalcem iskrene čestitke!

V letošnjem šolskem letu sta bili obe tekmovalni ekipi zelo uspešni. Še enkrat iskrene čestitke! Tudi v naslednjem šolskem letu bodo v okviru interesne dejavnosti Mladi in gore potekale priprave na regijsko tekmovanje Mladina in gore 2019, ki bo potekalo 9.11.2019. Vsi tisti, ki vas zanimajo planinske vsebine, vljudno vabljeni, da se nam pridružite. Do takrat pa pridno raziskujte lepote gora.                                                                                                                                    

Mentorica: Maja Bregar


PODROČNO TEKMOVANJE V NOGOMETU

S starejšimi učenci OŠ Gradec smo po štirih zaporednih naslovih občinskega prvaka in po dveh od zadnjih treh naslovov področnega prvaka prvič obranili naslov področnega prvaka v nogometu za starejše učence.
Tekmovanje se je odvijalo 24. 1. 2019, v športni dvorani Polaj v Trbovljah, gostiteljica pa je bila OŠ Tončke Čeč iz našega srečnega mesta, ki nam je prineslo drugo zaporedno uvrstitev na državno prvenstvo osnovnih šol.

Na tekmovanje smo kot branilci lanskega naslova prišli v vlogi favoritov. Ker pa je nogomet kot šport sila nepredvidljiv, so nas učenci OŠ Toneta Okrogarja iz Zagorja, ki so poleg šole Gradec edini nastopili v naši skupini B, poškropili s hladno prho in nas povsem “razbili” v uvodni tekmi z rezultatom 4:1.

Seveda je bila tekma s tekmovalnega vidika povsem nepomembna, saj sta iz skupine napredovali obe ekipi ne glede na rezultat, a v polfinalu smo se želeli  pred dobro nabito domačo dvorano izogniti šoli gostiteljici.

Po končani tekmi sem učence začel bodriti z različnimi psihološkimi govori o pomenu nastopa za šolo, spomnil sem jih na nastope na lanskem državnem prvenstvu v Kobaridu, o krivici, ki se nam je pripetila, ko je sodnik skoraj zrežiral zmago takratne šole gostiteljice, o zmagovalnem duhu generacije učencev, ki se nikoli ne preda in s katero smo doživeli ogromno lepih trenutkov in zelo malo razočaranj.

Tudi v meni se je pred nadaljevanjem tekmovanja naselil kanček dvoma, priznam.

V garderobi pred polfinalno tekmo smo si rekli zdaj ali nikoli in v polfinalno tekmo vstopili atomsko ter po treh minutah povsem nepričakovano vodili že z 2:0 z 2 zadetkoma zelo razpoloženega kapetana ekipe, Jamina Kujrakovića, ter s tem povsem utišali domačo publiko. Sledila je nepričakovana napaka sicer odličnega vratarja Zorana Perića in domača ekipa se je vrnila med žive, s tem pa tudi navijači, ki so ustvarili huronsko navijanje.

Po golu sem vzel minuto odmora in fante skušal umiriti. Po odmoru pa je bila boginja Fortuna na naši strani. Učenci OŠ Tončke Čeč so silovito pritisnili in zadeli okvir vrat, a na njihovo smolo se je žoga odbila na nasprotno stran in Jan Rovšek je zadel za 3:1 ter psihološko povsem prevesil tekmo na našo stran. Polčas smo tako dobili s 3:1 in lažje zadihali. Obrambi sta poveljevala danes odlična Jan Južnik in Rok Godec, ki ju je uspešno menjal Aljaž Berčon, kar je pomenilo, da tudi če ne zabijemo več gola, bomo težko v 12 minutah prejeli 2. Po štirih minutah smo po še enem zadetku na tekmovanju odličnega Jana Rovška dokončno odločili zmagovalca in zamenjal sem lahko praktično vse igralce in s tem spočil nosilce. Končni rezultat OŠ Gradec Litija proti OŠ Tončke Čeč Trbovlje je bil 4:1.

Sledila je finalna tekma, še enkrat z vrstniki iz Zagorja. V sebi sem vedel, da dvakrat tako slabo z istim nasprotnikom ne moremo igrati, a strahospoštovanje je ostalo. Kot se je kasneje izkazalo, upravičeno.

Tekmo smo odprli bliskovito in po golu Jana Rovška hitro povedli že po treh minutah, sledilo je deset peklenskih minut pritiska nasprotnika, ki so ga kronali z zadetkom in povsem psihološko prevesili prednost na njihovo stran. Če v golu ne bi imeli v finalu odličnega vratarja Zorana Perića, bi nasprotnik lahko vodil tudi z dvema zadetkoma razlike.

Ko smo bili najbolj na tleh, pa je na sceno stopil dvojec Rovšek-Kujraković in v eni minuti smo iz negotove tekme prešli v vodstvo 3:1, nasprotnika povsem sesuli ter mu na koncu zabili kar šest zadetkov. 

S to generacijo smo se še drugič zapored uvrstili na državno prvenstvo v nogometu (med 32 šol v Sloveniji), kar je svojevrsten podvig v tako množičnem športu, kot je nogomet v Zasavju ter v Sloveniji nasploh.

Posebna zahvala gre še gostilni Kovač, ki je fante za uspeh na tekmovanju volontersko nagradila s picami in brezalkoholnimi napitki ter nam s tem še dodatno polepšala dan.

Rezultati:

Skupina B – OŠ Gradec, Litija : OŠ Toneta Okrogarja, Zagorje; 1:4 (Strelec Jamin Kujraković)
Polfinale – OŠ Gradec, Litija : OŠ Tončke Čeč, Trbovlje; 4:1 (Strelca: dvakrat Kujraković, dvakrat Rovšek)
Finale – OŠ Gradec, Litija : OŠ Toneta Okrogarja, Zagorje; 6:1 (Strelci: dvakrat Rovšek, dvakrat Kujraković, enkrat Kovač, enkrat Strmec)

OŠ Gradec so zastopali naslednji učenci:

Ajdin Delalović, 7. razred
Nik Kugić, 7. razred
Nik Strmec, 7. razred
Tej Benedičič Bizjak, 7. razred
Nik Simić, 8. razred
Rok Godec, 9. razred
Jan Rovšek, 9. razred
Zoran Perič, 9. razred
Mel Kovač, 9. razred
Jamin Kujraković, 9. razred
Aljaž Berčon, 9.razred
Jan Južnik, 9. razred
Sian Mešić, 9. razred

Vsem učencem iskrene čestitke in veliko znanja ter sreče v naslednjem krogu tekmovanja.

Učitelj športa: Matej Bajde


PODROČNO TEKMOVANJE V ODBOJKI ZA STAREJŠE UČENKE

4. 1. je na naši šoli potekalo področno tekmovanje v odbojki za starejše učenke. Tekmovanja so se udeležile 4 ekipe (OŠ Gradec, OŠ Šmartno, OŠ Litija in OŠ Tone Okrogar iz Zagorja). Tekmovanje je potekalo na dveh prizoriščih in sicer v telovadnici OŠ Gradec in v telovadnici Gimnazije Litija. Najprej sta se med seboj pomerili ekipi OŠ Gradec in OŠ Šmartno, istočasno pa je v Gimnaziji Litija potekala tekma med OŠ Litija in OŠ Tone Okrogar. Zmagovalca prvih dveh obračunov sta bila OŠ Šmartno in OŠ Tone Okrogar. V naslednjih dveh tekmah sta se pomerili OŠ Gradec in OŠ Tone Okrogar, ter OŠ Litija in OŠ Šmartno. V finalu sta se nato pomerili ekipi OŠ Šmartno in OŠ Tone Okrogar, ekipi OŠ Gradec in OŠ Litija pa sta odigrali tekmo za 3. mesto. Zmagovalec finala je bila OŠ Tone Okrogar, zmagovalec tekme za 3. mesto pa je bila OŠ Litija. Naša dekleta so se dobro borila, vendar je na koncu zmanjkalo motivacije, pa tudi nekoliko športne sreče.

Rezultati:

OŠ GRADEC : OŠ ŠMARTNO  0:2

OŠ LUTIJA : OŠ TONE OKROGAR 0:2

OŠ GRADEC : OŠ TONE OKROGAR 0:2

OŠ LITIJA : OŠ ŠMARTNO 1:2

OŠ ŠMARTNO : OŠ TONE OKROGAR 1:2

OŠ GRADEC : OŠ LITIJA 1:2

V četrtfinale se je uvrstila ekipa OŠ Toneta  Okrogarja.

Učiteljica športa: Petra Kobe


OBČINSKO TEKMOVANJE V NOGOMETU

Iz pekla do raja ali slab začetek, dober konec. Tako bi se lahko opisala današnja nogometna tekma občinskega prvenstva v nogometu med OŠ Gradec in OŠ Litija.

Tik pred samo tekmo se nam je povsem po nesreči na uri športa poškodoval najboljši igralec ekipe in reprezentant selekcije U15 državne reprezentance, Jan Rovšek, ki si je poškodoval prst na roki, temu je sledil še glavobol enega ključnih igralcev ekipe, Jamina Kujrakoviča, ki pa je navkljub temu stisnil zobe in pomagal šoli do četrte zaporedne uvrstitve na področno tekmovanje v nogometu.

Tekma je bila po pričakovanjih zahtevna, morda ne toliko v tehnično-taktičnem smislu, pač pa zaradi okoliščin in psihološkega momenta, ki po vsej smoli tokrat ni bil na naši strani. 

Prvi polčas smo sicer nadzirali položaj na igrišču, a bili v zaključkih akcij nekonkretni. Navkljub vsemu smo po golu danes poleg Jamina Kujrakovića, najboljšega posameznika ekipe, Mela Kovača povedli in polčas dobili z rezultatom 1:0.
Med odmorom smo v garderobi še enkrat stisnili vrste in v drugem polčasu povsem nadigrali nasprotnike ter tekmo povsem sproščeno pripeljali do konca in jo dobili z rezultatom 5:1.
Strelci za OŠ Gradec so bili:

dvakrat Jamin Kujraković
dvakrat Mel Kovač
enkrat Tej Benedičič Bizjak

Priložnost za igro so dobili vsi učenci in vsak je po svojih najboljših močeh pomagal k dobremu rezultatu.

Kot učitelj sem na učence lahko zelo ponosen, saj igrajo s srcem in se žrtvujejo za uspeh. Med njimi vlada prava kemija in prijateljstvo, kar je predpogoj za dober rezultat v ekipnih športih.

Šolo Gradec so zastopali naslednji učenci:

Jamin Kujraković, 9. razred
Mel Kovač 9. razred
Sian Mesič, 9. razred
Jan Južnik, 9. razred
Rok Godec, 9. razred
Zoran Perić, 9. razred
Aljaž Berčon, 9. razred
Nik Simič, 8. razred
Ajdin Delalovič, 7. razred
Din Kugič, 7. razred
Tej Benedič Bizjak, 7. razred
Nik Strmec, 7. razred

 

Področno tekmovanje bo predvidoma v mesecu januarju na OŠ Trbovlje.

Iskrene čestitke.

Učitelj športa: Matej Bajde


REGIJSKO TEKMOVANJE MLADINA IN GORE

10. 11. 2018, je v Semiču potekalo 30. regijsko tekmovanje iz znanja planinstva Mladina in gore. Ekipi OŠ Gradec sta se uvrstili na 30. državno tekmovanje iz znanja planinstva, ki bo potekalo v soboto, 26. januarja 2019, v Podnanosu. Iskrene čestitke Maši Kristini Jere, Pini Luciji Golouh, Janu Ponebšku, Maju Jovanoviču, Sari Emiliji Jere, Pii Pregel, Nuši Šef in Evi Škrabanja. Najlepša hvala tudi Planinskemu društvu Litija za sodelovanje pri pripravi učencev na tekmovanje.

Mentorica: Maja Bregar


LJUBLJANSKI MARATON

21 učencev OŠ Gradec, POŠ Vače, POŠ Kresnice in POŠ Jevnica se je 27. 10. 2018 udeležilo 23. Ljubljanskega maratona.  Vremenske razmere so bile tekačem zelo naklonjene, saj je bilo toplo in sončno. Učenci so dosegli povprečne rezultate. Vsak udeleženec je ob prihodu v cilj dobil spominsko medaljo. Vsem tekačem čestitamo za pogum in premagano razdaljo. Podrobnejši rezultati se nahajajo na povezavi http://vw-ljubljanskimaraton.si/sl/results11

Želimo si, da bi se največje tekaške prireditve prihodnje leto udeležilo še več učencev naše šole.

Učitelj športa: Srečko Somrak


Tudi v šolskem letu 2018/19 bomo z učenci in učenkami sodelovali na različnih športnih tekmovanjih, in sicer:

 • LJUBLJANSKI MARATON (oktober 2018)
 • TEKMOVANJE V ROKOMETU ZA STAREJŠE UČENKE (november 2018)
 • TEKMOVANJE V NOGOMETU ZA STAREJŠE UČENCE  (november 2018)
 • MLADINA IN GORE (november 2018)
 • TEKMOVANJE V KOŠARKI ZA STAREJŠE UČENCE (december 2018)
 • TEKMOVANJE V ODBOJKI ZA STAREJŠE UČENCE IN UČENKE (januar 2019)
 • ŠOLSKI PLESNI FESTIVAL (maj 2019)
 • ATLETSKO TEKMOVANJE ZA MLAJŠE IN STAREJŠE UČENCE (maj 2019)
 • TEKMOVANJE V RAFTINGU ZA STAREJŠE UČENCE (junij 2019)
 • LITIJSKI TEK (junij 2019)

Sestava ekip in priprave na tekmovanja bodo v domeni športnih pedagogov.

Objavljeno: 9 septembra 2018 , Avtor: Petra Kobe