H_ND_Tradicionalni slovenski zajtrk (16. 11. 2018)

Nazadnje spremenjeno 18.11.2018 , ob 20:00 Urejal: alenka.zupancic

Današnji dan pouka smo pričeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom – kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Nato so se nam pridružile gospe s KGZ Ljubljane, izpostava Litija, ga. Sonja Zidar Urbanija s pomočnicama, go. Karmen in go. Barbaro.

Pripravile so nam razstavo sadja. Posebno pozorni smo bili na različne sorte jabolk, ki smo jih poskusili po kosilu. Ogledali smo si kratko prezentacijo in degustirali domač jabolčni sok.

Še bolj zanimivo pa je postajalo na našem vrtu, kjer so učenci pod strokovnim vodstvom Sonje Zidar Urbanija posadili jablano. Seveda nam je hišnik Janko prej pripravil dovolj globoko jamo; dodali smo dovolj zemlje, mrežo za zaščito in gnojilo. Učenci so se kar prerivali, kdo bo dobil lopato in zakopal jablano. Sadiko bomo skrbno zalivali in spremljali njeno rast ter si zapisovali vsako spremembo.

Tej zanimivi in poučni uri so se pridružili tudi g. ravnatelj Damjan Štrus, nekateri starši in stari starši. Vseh smo bili zelo veseli.

Hvala, ker ste se odzvali našemu povabilu.

Seveda posebna zahvala našim predavateljicam in vsem, ki ste nam omogočili današnjo posaditev (Sadna drevesnica Studenec, podjetje Agrolit, kmetija Urbanija).

Objavljeno: 16 novembra 2018 , Avtor: Elizabeta Bučar