MŠ – Pevski vikend

Nazadnje spremenjeno 20.11.2018 , ob 17:21 Urejal: alenka.zupancic

V dneh med 16. in 18. novembrom 2018 smo se pevci MPZ OŠ Gradec družili na intenzivnih pevskih vajah v CŠOD Čebelica na Čatežu. Dogajanja je bilo toliko, da se vtisi vrstijo eden za drugim.

Kot zborovodkinja lahko pišem o samih presežkih. Pevci so enkratna, zabavna druščina. Užitek je delati z njimi, še večji užitek se je z njimi družiti. Večino dneva so seveda zapolnjevale pevske vaje, na katerih smo se naučili in izdelovali pester pevski program.

Pevska vaja

Da smo izkoristili tudi jutra, je z budnico poskrbel bobnar Tomaž Gobec – hvala, Tomaž! Tako smo lahko že pred zajtrkom zadihali svež jutranji zrak, za hitrejše kroženje krvi po telesu pa je poskrbel glavni motivator Lovro Klinc.

Prebujanje dneva in telesa

Jutranja telovadba

Kljub temu da pevske vaje zahtevajo močno koncentracijo in so tudi fizično naporne, so pevci z neizmerno energijo napolnjevali proste urice. Organizacijski team zabavnega večera je pripravil pestre družabne igre, ob katerih smo se nasmejali in povezali. Pevci, ki so prvič bili na pevskem vikendu, so tudi slovesno prisegli, da bodo s svojim delom in vedenjem častno zastopali pevski zbor OŠ Gradec.

Na zabavnem večeru so novi pevci še uradno potrdili svoj status pevca OŠ Gradec.

Prelepo sobotno popoldne je bilo kot nalašč za sprehod do Marijinega svetišča na Zaplazu s prelepim razgledom. Tam smo s pesmijo voščili vse najboljše naši pevki Lini Zevnik, dan prej pa smo to enako lepo »dolžnost« opravili kar po telefonu, ko smo poklicali našega bivšega pevca, ki je že prestopil med srednješolce.

Zapeli smo slavljenki Lini.

Sprehod na Zaplaz

Nekateri pa niso izkoristili samo dneva, ampak tudi noč. Kvartet devetošolcev je v noči iz sobote na nedeljo ob petih zjutraj opazoval zvezde z mentorico Katjo Kotar.

Zvezdogledi z mentorico Katjo Kotar

Po ogledu zvezdnega neba je kvartet ponočnjakov v krogu prijateljev tako na kavču dočakal zajtrk, ki so mu sledile prve snežinke!

Vabimo vas, da nam prisluhnete na prihajajočih nastopih, saj smo za vas, poslušalce, pripravili lep program, ki ga želimo deliti z vami. Prva priložnost, da nas slišite, bo že 13. 12. 2018 na novoletni prireditvi OŠ Gradec. Vabljeni!

Masažni vlakec

Pevska ekipa z glavnim motivatorjem v ospredju – HVALA, LOVRO!

                                                                                                                                                                        Ana Tori

Objavljeno: 19 novembra 2018 , Avtor: ana.tori