Vabilo: Funkcionalnost gibanja in prehrana mladih športnikov

Nazadnje spremenjeno 13.11.2018 , ob 14:54 Urejal: alenka.zupancic

V sredo, 21. 11. 2018 (B-teden), bo 6. in 7. šolsko uro v okviru programa za nadarjene učence potekala delavnica z naslovom FUNKCIONALNOST GIBANJA IN PREHRANA MLADIH ŠPORTNIKOV. Delavnica bo potekala v mali telovadnici in bo namenjena vsem učencem 7.-9. razreda MŠ in POŠ Vače. Na delavnici bomo spoznali pomen vadbe moči in vzdržljivosti ter praktična priporočila za prehrano.

Delavnica bo potekala v obliki krožne vadbe. Predstavili bomo različne vaje, ki zajemajo osnovne oblike funkcionalnega gibanja človeka. To pomeni, da so vaje podobne našemu vsakodnevnemu gibanju; izvajajo se z lastno težo in enostavnimi pripomočki, kot so: proste uteži, kettlebell, trx, bosu, elastike, različne žoge … Cilj funkcionalne vadbe bo učence naučiti, kako s pravilno vadbo zajeti čim večje število mišičnih skupin, izboljšati njihovo moč in gibljivost, koordinacijo ter ravnotežje. Učenci bodo prejeli tudi priročnik, v katerem bo slikovno gradivo z opisom pravilne izvedbe nekaterih vaj ter napotki s primeri za zdravo prehrano mladega športnika.

Učenci bodo za delavnico potrebovali športna oblačila in obutev ter stekleničko vode.

Zaradi različnih urnikov in šolskih obveznosti učencev bomo delavnico ponovili tudi v sredo, 28. 11. 2018 (A-teden), 6. in 7. šolsko uro.

Prijave zbiramo do ponedeljka, 19. 11. 2018, v kabinetu športnih pedagogov. Ob prijavi sporočite izbrani termin.

Vabljeni!

Objavljeno: 12 novembra 2018 , Avtor: Tjaša Končina