MŠ – Novoletna prireditev

Nazadnje spremenjeno 17.12.2018 , ob 18:22 Urejal: alenka.zupancic

Četrtek , 13. december 2018

Dan se je začel popolnoma običajno. Učenci so začeli s poukom ob osmih, učitelji so vsak po svoje odpirali mlade glave za nova (spo)znanja … Hkrati pa se je v športni dvorani Gimnazije Litija že dogajalo vse kaj drugega kot ure športa. Pridni fantje, beri hišnika Janko Groznik in Metod Lovše ter učitelji Srečko Somrak, Uroš Rozina in Damjan Grobljar, so že prekrivali parket za prihajajoči četrtkov večer. Ekipa za ozvočenje in osvetlitev je čez dvorano vlekla vse potrebne kable in postavljala opremo. Učiteljice OPB-ja so telovadnico s sceno spremenile v prijetno, s kaminom ogreto dnevno sobo. Da je vse teklo kot namazano, je nad vsem bedela ga. Jana Isoski. Ampak tega na sosednji OŠ Gradec še nismo občutili. Najprej je duh prihajajoče prireditve prilezel v 8. b razred, ko so učenci, ki so že opravili svoje obveznosti, začeli zlagati programske liste za novoletno prireditev.

Potem pa je prišla 5. šolska ura, ura generalke, ko so se nekateri razredi zmanjšali za kar nekaj učencev – pevcev, plesalcev, igralcev. Že na generalki je bilo začutiti, da je pred nami izjemno doživetje, ki ga soustvarjamo. In res …

Ob 18. uri smo bili pripravljeni na našo tradicionalno prireditev ob zaključki koledarskega leta. Svoje nitke so prepletale skladbe slovenskih skladateljic, recitacije, ples in dramski prizori. Da je bil občutek decembrskega praznika še močnejši, so poskrbele naše pridne kuharice, ki so spekle prave božične medenjake, ki so razvajale oči in brbončice vsakega poslušalca. Vse skupaj se je zlilo v zares prijeten večer.

Kulturni program so soustvarili pevski zbori matične šole in POŠ Hotič z zborovodkinjami Špelo Kovič, Nives Koželj, Judito Nemeček in Ano Tori, učenci izbirnega predmeta gledališki klub z mentorico Bojano Kotar ter naši bivši učenki – plesna koreografinja Katjuša Premk s svojimi plesalci plesnega društva NLP ter mlada skladateljica in pianistka Eva Ostanek. V programu sta nastopila tudi baritonist Blaž Zupančič, ki je skupaj z Evo izvedel njen avtorski samospev, in odlična flavtistka Anja Kranjec, naša petošolka.

Ko se luči po takšni prireditvi ugasnejo, ostanejo na prireditvenem prostoru naše vestne čistilke, ki vedno skrbno počistijo prostor. Čeprav jih obiskovalci ne vidijo, so nepogrešljivi del vsakega dogodka.

V programskem listu je bilo tik pred nastopom združenih zborov zapisano: Ko na OŠ Gradec stopimo skupaj, se zgodijo čudovite stvari. In to zares drži – ko čisto vsak, ki vstopi v svet pripravljanja in izvedbo katerega koli dogodka, doda svoje talente in čas, se vedno zgodi nekaj lepega. Posameznik tega ne zmore. Naj nas tako sodelovanje vodi tudi v prihajajočem letu.

Ana Tori

Objavljeno: 17 decembra 2018 , Avtor: ana.tori