OŠ Gradec_Občinski prvaki v nogometu za starejše učence

Nazadnje spremenjeno 26.8.2019 , ob 11:29 Urejal: Uroš Rozina

Iz pekla do raja ali slab začetek, dober konec. Tako bi se lahko opisala današnja nogometna tekma občinskega prvenstva v nogometu med OŠ Gradec in OŠ Litija.

Tik pred samo tekmo se nam je povsem po nesreči na uri športa poškodoval najboljši igralec ekipe in reprezentant selekcije U15 državne reprezentance, Jan Rovšek, ki si je poškodoval prst na roki, temu je sledil še glavobol enega ključnih igralcev ekipe, Jamina Kujrakoviča, ki pa je navkljub temu stisnil zobe in pomagal šoli do četrte zaporedne uvrstitve na področno tekmovanje v nogometu.

Tekma je bila po pričakovanjih zahtevna, morda ne toliko v tehnično-taktičnem smislu, pač pa zaradi okoliščin in psihološkega momenta, ki po vsej smoli tokrat ni bil na naši strani. 

Prvi polčas smo sicer nadzirali položaj na igrišču, a bili v zaključkih akcij nekonkretni. Navkljub vsemu smo po golu danes poleg Jamina Kujrakovića, najboljšega posameznika ekipe, Mela Kovača povedli in polčas dobili z rezultatom 1:0.
Med odmorom smo v garderobi še enkrat stisnili vrste in v drugem polčasu povsem nadigrali nasprotnike ter tekmo povsem sproščeno pripeljali do konca in jo dobili z rezultatom 5:1.
Strelci za OŠ Gradec so bili:

dvakrat Jamin Kujraković
dvakrat Mel Kovač
enkrat Tej Benedičič Bizjak

Priložnost za igro so dobili vsi učenci in vsak je po svojih najboljših močeh pomagal k dobremu rezultatu.

Kot učitelj sem na učence lahko zelo ponosen, saj igrajo s srcem in se žrtvujejo za uspeh. Med njimi vlada prava kemija in prijateljstvo, kar je predpogoj za dober rezultat v ekipnih športih.

Šolo Gradec so zastopali naslednji učenci:

Jamin Kujraković, 9. razred
Mel Kovač 9. razred
Sian Mesič, 9. razred
Jan Južnik, 9. razred
Rok Godec, 9. razred
Zoran Perić, 9. razred
Aljaž Berčon, 9. razred
Nik Simič, 8. razred
Ajdin Delalovič, 7. razred
Din Kugič, 7. razred
Tej Benedič Bizjak, 7. razred
Nik Strmec, 7. razred

Področno tekmovanje bo predvidoma v mesecu januarju na OŠ Trbovlje.

Iskrene čestitke.

Učitelj športa: Matej Bajde

Objavljeno: 7 decembra 2018 , Avtor: matej.bajde