J-KD – od 1. do 5. r – Obeležitev slovenskega kulturnega praznika

Nazadnje spremenjeno 4.2.2019 , ob 18:09 Urejal: alenka.zupancic

V soboto, 2. 2. 2019, so učenci POŠ Jevnica obarvali delovni dan v duhu kulture v najširšem pomenu besede. Vzdušje je bilo veselo, ustvarjalno in povezovalno.
V uvodnem delu smo doživeli gledališko predstavo, ki so jo učenci 5. razreda pripravili samoiniciativno, recitacijo ter točko ustvarjalnega giba (rozeta) iz 2. razreda, v nadaljevanju sta nam povezovalca Manca ter Staš osvetlila, kdo in kaj je KULTURA, z vmesnimi dramskimi ter recitatorskimi nastopi učencev 1., 4. in 5. razreda.
Nato je sledilo ustvarjalno ter skupinsko delo otrok v posameznem razredu, ki se je na koncu lepo zaključilo s predstavitvijo vseh izdelkov. Tako smo si lahko ogledali dramski prizor učencev 1. razreda, kulinarične dobrote s treh koncev sveta (slovenska pohorska omleta je bila favorit) izpod rok učencev 2. razreda, učenci 3. razreda so likovno in pisateljsko predstavili sodobnega Franceta Prešerna, učenci 4. razreda so deklamirali, kaj je bonton v obliki rim, v 5. razredu so učenci skozi deklamacijo ter slikarsko upodobitev predstavili življenje Franceta Prešerna, svoje stvaritve – likovne izdelke – pa so razstavile tudi učenke, ki obiskujejo NIP umetnost.
Slovenski kulturni dan ni le čas, ko se spominjamo našega največjega pesnika Franceta Prešerna, temveč je predvsem priložnost, da ozaveščamo pomen kulture (domače in svetovne) v naših življenjih ter jo živimo vsak dan, saj bogati našo dušo ter nas povezuje.
      

 

Objavljeno: 3 februarja 2019 , Avtor: ana.terzic