MŠ_ OŠ Gradec zmagoslavno na domačih tleh

Nazadnje spremenjeno 26.8.2019 , ob 11:29 Urejal: Uroš Rozina

Državno četrtfinale osnovnih šol v nogometu v Litiji. OŠ Gradec in njihov trener Matej Bajde tudi v četrtfinalu.Gremo Litija⚽💪

Objavil/a Boris Doblekar dne Ponedeljek, 18. februar 2019

Ravnatelj Damjan Štrus razglasi rezultate…Bravo OŠ Gradec, bravo Matej Bajde, bravo naši mladi nogometaši, Litija gre naprej! 💪❤️🇸🇮

Objavil/a Boris Doblekar dne Ponedeljek, 18. februar 2019

OŠ Gradec Litija:OŠ Livade Izola 3:0 s 1. polčasaPiteka 2.polčas, 5:1 konec

Objavil/a Boris Doblekar dne Ponedeljek, 18. februar 2019

OŠ Gradec:OŠ Milojke Štrukelj2.polčas, konec, zmaga Litije 3:0

Objavil/a Boris Doblekar dne Ponedeljek, 18. februar 2019

 

Osnovna šola Gradec je bila gostiteljica četrtfinala državnega prvenstva v nogometu za starejše učence. Tekmovanje je zaradi upoštevanja normativov potekalo v Športni dvorani Litija. Po dvakratnem zaporednem naslovu občinskega in področnega prvaka so bili apetiti zelo visoki, strahospoštovanje pred eminentnimi nasprotniki pa pričakovano.

 V izjemno zahtevni skupini H, kjer so se učenci naše šole pomerili z vrstniki iz OŠ Venclja Perka, Domžale, OŠ Milojke Štrukelj, Nova Gorica ter OŠ Livade, Izola so spet nastopili zmagoslavno.

Poleg športnega dela smo se med turnirjem trudili tudi s spremljevalnim programom, ki je zajemal petje himne priznanega baritonista iz Šmartnega pri Litiji, gospoda Darka Vidica, v živo, slovesen protokol sprejema učencev vseh štirih šol ter uvodni nagovor našega ravnatelja. Ves čas turnirja so učence bodrile naše učenke z navijaškimi točkami.

Turnir smo pričeli silovito in v prvi tekmi v nasprotju s pričakovano tremo povsem premagali vrstnike iz OŠ Livade, Izola z rezultatom 5:1. To je za nas pomenilo, da smo bili tisti pravi, in optimistično smo čakali razplet turnirja. Ko se je druga tekma med OŠ Venclja Perka, Domžale in OŠ Milojke Štrukelj, Nova Gorica razpletla z neodločenim izidom 1:1, se je v nas naselil, kot se je kasneje izkazalo, neupravičen kanček dvoma, da sta šoli iz Nove Gorice ter Domžal kvalitetnejši in nevarnejši od Izole in morda tudi od nas.

V tretji tekmi so sum, da je ekipa Izole res nekoliko slabša, potrdili učenci iz Domžal, ki so učence iz Izole premagali s kar 7:1.

Sledila je tekma za »biti – ne biti« z učenci OŠ Milojke Štrukelj, Nova Gorica, ki smo jo pričeli silovito in proti pričakovanjem “odprli” z rezultatom 2:0 po dobrih petih minutah. Sledilo je 20 minut izmenične premoči na eni in drugi strani in nestrpno smo čakali konec tekme. Ko smo pet minut pred koncem z golom Jana Rovška povedli s 3:0, je bila tekma odločena, saj je naš vratar Zoran Perić enostavno imel predober dan.

Pred našo zadnjo tekmo so učenci OŠ Milojke Štrukelj pričakovano porazili učence OŠ Livade Izola s 6:1.

Po dveh zaporednih zmagah je bilo jasno, da smo se že uvrstili med 16 šol v Sloveniji, in zadnje srečanje je bilo za nas le formalnost, za OŠ Venclja Perka pač ne, saj so potrebovali vsaj točko za napredovanje.

V tekmo smo šli melanholično, brez adrenalina in navsezadnje motiva ter jo izgubili s 5:0.  

Navkljub vsemu ta poraz ne pomeni nič in ne zmanjšuje uspeha. Po preverjenih podatkih je v katerikoli fazi tekmovanja nastopilo vsaj 350 šol v Sloveniji, OŠ Gradec je v tem trenutku uvrščena med 16 šol v Sloveniji in z učenci ne gremo v Škofije, kjer bo polfinale državnega prvenstva z belo zastavo, temveč z željo in voljo, da se prebijemo med 4 šole v Sloveniji oz. na »final 4«.

Ob tako eminentnem dogodku gre zahvala seveda še gospodu ravnatelju, ki je s svojo strogostjo, resnostjo, natančnostjo in profesionalnim odnosom pozitivno vplival tako name kot na učence, da smo organizirali dogodek na nivoju, kot tudi dosegli vrhunski rezultat.

Zahvala gre seveda še gospodu poslancu Borisu Doblekarju, ki je povsem volontersko ovekovečil dogodke, ki bodo učencem ostali v spominu za vse življenje. Pohvaliti gre še zapisnikarsko mizo, naše učiteljice in vse učence, ki so nas prišli podpret, navijačice OŠ Gradec, ki so ustvarjale prijetno klimo ter vse nevtralne navijače.

Končni vrstni red:

 1. OŠ Venclja Perka, Domžale
 2. OŠ Gradec, Litija
 3. OŠ Milojke Štrukelj, Nova Gorica
 4. OŠ Livade, Izola

OŠ Gradec se je z drugim mestom uvrstila v polfinale državnega prvenstva osnovnih šol, ki bo v mesecu marcu na OŠ Škofije.

OŠ Gradec so zastopali naslednji učenci:

 1. BENEDIČIČ BIZJAK TEJ, 2006
 2. BERČON ALJAŽ, 2004
 3. DELALOVIĆ AJDIN, 2006
 4. GODEC ROK, 2004
 5. JUŽNIK, JAN, 2004
 6. KOVAČ MEL, 2004
 7. KUGIČ DIN, 200
 8. KUJRAKOVIĆ JAMIN, 2004
 9. MESIĆ SIAN, 2004
 10. PERIĆ ZORAN, 2004
 11. ROVŠEK JAN, 2004
 12. SIMIĆ NIK, 2005
 13. STRMEC NIK, 2006

Iskrene čestitke!

Profesor športa: Matej Bajde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno: 19 februarja 2019 , Avtor: matej.bajde