MŠ_Dve gledališki predstavi na odru Festivalne dvorane v Ljubljani

Nazadnje spremenjeno 11.4.2019 , ob 16:42 Urejal: alenka.zupancic

V torek, 9. 4. 2019, smo se z dvema gledališkima skupinama OŠ Gradec udeležili 17. otroškega festivala gledaliških sanj v Pionirskem domu v Ljubljani.

Ob 10.30 so na odru zasijale učenke gledališke skupine Šund’r s predstavo Sedem sončnih sester, ki so jo premierno predstavile 9. 1. 2019 na starševskem gledališkem večeru OŠ Gradec. Igra govori o dveh deklicah – gozdni deklici Jagodi in najmlajši izmed sedmih sončnih sester, Sofiji. Obe imata o sebi ZELO dobro mnenje, o vseh drugih pa malo slabše. Vidita le sebe, mislita le nase. Kaj se mora zgoditi, da spregledata? Kdaj bosta videli sebe in druge drugače?

Ob 12.15 pa so na odru pravljično vzdušje v angleškem jeziku pričarali učenci iz gledališke skupine The Black & White Theatre s predstavo Cinderella, ki Pepelko in svet okrog nje prikaže malce drugače kot v klasični Grimmovi pravljici. Miši povezujejo zgodbo o Pepelki in njenih dveh nespametnih polsestrah, Semolini in Ravioli. Princ je vegetarijanec, ki se želi zaljubiti, a ne najde prave izbranke. Ali pravo dekle zanj sploh obstaja? Kaj naredi dobra vila? Je v zgodbi tudi čevelj?

Morda vas povabimo na kakšen gledališki večer … kmalu.

Za enkrat pa vam izdamo sledeče:

  • ko se po prostoru zasliši valček in je celotna dvorana v plesu luči – je čarobno,
  • ko se sebičnost umakne prijaznosti – je čarobno,
  • ko je skupaj na odru (in za njim) vseh 25 gledališčnikov pa še mentorica – je ČAROBNO!
ss_2
c_2

Dragi učenci in učenke (spoštovani njihovi starši), hvala!

Biti z vami ni le delo, je potovanje in uživancija,

vaša mentorica TLN

Objavljeno: 9 aprila 2019 , Avtor: Tjaša Lemut Novak