Najmlajše rokometašice ŽRD Litija državne prvakinje

Nazadnje spremenjeno 24.5.2019 , ob 17:23 Urejal: alenka.zupancic

Ekipa mlajših deklic B Ženskega rokometnega društva Litija je najmlajša ekipa društva, ki tekmuje v državnem prvenstvu. V letošnji sezoni, 2018/2019, so ta dekleta osvojila naslov državnih prvakinj. Ekipa s trenerjem Grego Močnikom na čelu je na skupno 22 tekmah dosegla 20 zmag in le 2 poraza.

V ekipi je 19 deklet, starih 10 in 11 let, učenk OŠ Litija, OŠ Gradec, OŠ Šmartno in OŠ Trbovlje. Iz OŠ Gradec sta v ekipi Pia Rovšek in Kaja Kralj. Skozi sezono jih je treniral in vodil trener Grega Močnik, pomagala pa mu je Katjuša Ponebšek. Dekleta so zagnano trenirala celo sezono in iz tekmo v tekmo dokazovala, da se trud na treningih obrestuje na tekmah.

V prvem delu sezone so tekmovala v skupini center in v skupini 8-ih ekip dosegla 1. mesto. V nadaljevanju sezone so bila s tem uvrščena v ligo za razvrstitev od 1. do 6. mesta v državi, kjer so si na osmih tekmah priigrale osem zmag. Na zadnji, odločilni tekmi v Žalcu, v nedeljo, 19. 5. 2019, so dokazala, da so prava ekipa in da uživajo v najlepši ekipni igri na svetu – v rokometu. Ob koncu tekme so prejela zaslužene medalje in pokal za osvojeno prvo mesto v svoji kategoriji v državi. 

Čestitke, punce, ponosni smo na vas!

Objavljeno: 23 maja 2019 , Avtor: Jana Isoski