MŠ_Sedem sončnih sester na OŠ Šmartno pri Litiji

Nazadnje spremenjeno 16.6.2019 , ob 13:00 Urejal: alenka.zupancic

V ponedeljek, 10. 6. 2019, smo z učenkami gledališke skupine Šund’r (8 šestošolkami in 1 osmošolko) po glavnem odmoru odšli na gostovanje s predstavo Sedem sončnih sester v sosednjo občino.

Na Osnovni šoli Šmartno pri Litiji so nas povabili, da smo nagrada za bralce – učence, ki so v tem šolskem letu uspešno opravili slovensko bralno značko. Povabila smo bili izredno veseli ter se nanj takoj odzvali.

Učenke so z zgodbo predstavile oziroma ponazorile dogajanje, ki je dandanes – žal – bolj pogosto, kot bi si želeli. Večvrednost, oholost, nespoštljivost, nesramnost … in še nekaj drugih lastnosti, ki so del posameznikov in družbe, ter njihov vpliv in posledice na druge … no, pa tudi na tiste, ki te lastnosti imajo, so bili zasnova in vrh v tej zgodbi.

Ker pa je zgodba pravljična, ima seveda srečen konec – osebi, ki sta s temi lastnostmi in svojim vedenjem negativno vplivali na druge in svojo okolico, sta spregledali, v vseh pomenih te besede, in se odločili za spremembo. Njuno pozitivno spremembo pa so drugi sprejeli z navdušenjem.

Predstavi je sledil bučen aplavz, ki so si ga igralke vsekakor zaslužile. Ker je celotna zgodba nastajala znotraj ur interesne dejavnosti in je vključevala ideje in mnenja nas vseh, pa smo bile še toliko bolj ponosne in srečne, ko so nas po predstavi poiskali posamezniki in skupinice ter nam čestitali ne le za izvedbo, ampak tudi za sporočilo, ki ga zgodba nosi. Bravo, Šund’rovke!

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedem SS_Šmartno3
Sedem SS_Šmartno5
Sedem SS_Šmartno6
Sedem SS_Šmartno4
Objavljeno: 16 junija 2019 , Avtor: Tjaša Lemut Novak