LŠN, 5. razred, MŠ + POŠ, ŽUSTERNA

Nazadnje spremenjeno 22.9.2019 , ob 13:24 Urejal: Judita Nemeček

PRVI DAN:

Iz meglene Litije smo petošolci ob enajsti uri prispeli v sončno Žusterno. Po preverjanju plavanja smo se razvrstili v več skupin. Sledilo je slastno kosilo, krajši počitek, nato pa ustvarjanje in ponovno popoldansko plavanje. Zvečer smo ob spoznavnem druženju stkali veliko novih prijateljstev.

DRUGI DAN: Tudi drugi dan smo lepo izkoristili. Začeli smo z jutranjo telovadbo ob obali, potem pa smo se v dveh skupinah z ladjico Delfin odpeljali do Pirana, kjer smo si ogledali Akvarij in samo mesto. Po kosilu smo plavali, nekateri celo v morju. Nismo pozabili tudi na učenje in pred večerjo smo reševali učne liste. Jutri pa novim dogodivščinam naproti …

TRETJI DAN:
Poleg plavanja smo danes izvedli naravoslovni dan. Prva skupina se je sprehodila med sredozemskimi grmički in drevesi. Ob izkustvenem učenju smo spoznali nove rastline. Učenci druge skupine so v okviru tehniškega dne naredili izdelek iz naravnega materiala, ki so ga nabrali ob obali.
Po večerji smo se odpravili v lepo urejeno mesto Koper.

ČETRTI DAN:
Namesto običajne jutranje telovadbe, smo ob zvokih harmonike zaplesali polko. Sledilo je plavanje, kjer so izpopolnjevali svojo tehniko, da so lahko v popoldanskih urah osvojili čim bolj žlahtne delfinčke. V velikem športnem parku v Kopru, pa smo izvedli še športni dan.


PETI, ZADNJI DAN
Pa je za nami pet dni zanimivih dogodivščin. Danes smo prejeli priznanja, pojedli kosilo in se odpravili proti Litiji.

Objavljeno: 16 septembra 2019 , Avtor: Judita Nemeček