DNU – Obisk 35. Slovenskega knjižnega sejma

Nazadnje spremenjeno 28.11.2019 , ob 17:29 Urejal: alenka.zupancic

V torek, 27. 11. 2019, se je skupina učencev od 6. do 9. razreda matične šole odpravila v Cankarjev dom v Ljubljani, kjer so obiskali že 35. Slovenski knjižni sejem. Razstavni prostori so se šibili pod bogastvom najnovejših, najbolj branih, aktualnih, nagrajenih, nominiranih in raznih drugih knjig, ob tem pa je potekal tudi spremljevalni program. Učenci so si najbolj zapomnili Deso Muck, ki jim je podpisala knjige, marsikomu pa napisala tudi posvetilo. Čas je kar prehitro minil, saj smo ob obisku uživali vsi – učenci ter njihove spremljevalke. Vseeno smo se razšli z veseljem, saj smo si na sejmu obogatili vsak svojo lastno osebno knjižnico in smo komaj čakali, da nas branje naših novih knjig doma popelje na novo čudežno potovanje.                      

 

Ste vedeli, da:
– si lahko obogatite življenje, če vsak dan berete vsaj četrt ure. Na ta način v enem mesecu preberete knjigo – torej dvanajst knjig na leto. (B. Hedges: Z branjem do bogastva)
– branje krepi zdravje, podaljšuje mladost in spodbuja psihofizično oziroma psihosocialno odpornost. Najnovejša znanstvena spoznanja branja ne povezujejo več le z učenjem, spoznavanjem, ustvarjanjem, zabavo in sprostitvijo, temveč tudi z zdravjem, mladostnostjo in vitalnostjo. (Dnevnik)
– z branjem širimo besedni zaklad in razvijamo možnost abstraktnega in logičnega mišljenja ter se učimo osredotočati, z branjem leposlovja pa se razvija tudi empatija. (Dnevnik)

Objavljeno: 28 novembra 2019 , Avtor: alenka.zupancic