MŠ – Pevski vikend

Nazadnje spremenjeno 18.11.2019 , ob 9:28 Urejal: alenka.zupancic

PETEK:

Mladinski pevski zbor OŠ Gradec je prispel v CŠOD Čebelica in pričel z intenzivnimi pevskimi vajami. Po nastanitvi v sobe, dobri večerji in prvi vaji so se pred spanjem učenci še takole družili.

SOBOTA:

Sobotna noč na Čatežu nam je postregla z grmenjem in dežjem in marsikdo bi raje namesto na jutranjo telovadbo zavil kar nazaj v posteljo. Vendar smo po dobrem zajtrku zelo dobro izkoristili dopoldne za učenje novih skladb. Popoldne smo se prezračili na sprehodu na Zaplaz in nadaljevali s petjem. Odmore smo izkoristili za druženje in šport. Dan se je zaključil z zabavnim večerom v organizaciji učenk devetega razreda, na katerem so novi pevci svečano prisegli, da bodo nadaljevali tradicijo lepega petja na OŠ Gradec.

Jutranja telovadba

vodji jutranje telovadbe

Vodji jutranje telovadbe

Pevska vaja

Popoldanski sprehod

Na Zaplazu

Zabavni večer – ples

Zabavni večer

NEDELJA:

Tudi zadnje jutro pevskega vikenda nam je Jaša Končar s svojo trobento pripravil budnico in nas uvedel v glasbeni dan. Spet smo na vajah vadili pevsko tehniko in pilili naš bogati pevski program.

Ko pa so glasovi postali preutrujeni, smo si privoščili filmsko urico.

Najprej smo z učiteljico Katjo Kotar razmišljali o naših otroških sanjah, vplivu medosebnih odnosov in lastnega vedenja na naše počutje ter o enakopravnosti. Naše ugotovitve so filmski ustvarjalci zajeli v risanem filmu Zootopia, s katerim smo pevski vikend tudi zaključili.

Utrujeni in bolj povezani se vračamo v šolo in komaj čakamo na naslednji pevski vikend.

Jaša – budnica

Vstopamo v mesto, kjer ni pomembno, kaj si in kako si velik – vsakdo ima možnost, da se uveljavi.

 

Objavljeno: 15 novembra 2019 , Avtor: ana.tori