MŠ_1. in 2. razred_ Tradicionalni slovenski zajtrk in obisk čebelarja

Nazadnje spremenjeno 20.11.2019 , ob 19:20 Urejal: alenka.zupancic

V petek, 15. novembra 2019, na DAN SLOVENSKE HRANE, smo na OŠ Gradec poudarili pomen zdravega in domačega zajtrka. Zajtrk – to pomembno zdravo navado, ki jo tudi v šoli želimo privzgojiti našim učencem, poudarjamo s tradicionalnim slovenskim zajtrkom kot sestavnim delom malice. Poseben pomen smo dali domači, lokalno pridelani hrani slovenskega porekla in kulturi prehranjevanja. Na ta dan nas vsako leto obišče čebelar in nam predstavi skrb za čebele, čebelje produkte in pomen čebel za naše okolje in življenje. Čebelarju smo postavili veliko vprašanj in dobili izčrpne ter zanimive odgovore, predvsem pa zavedanje, da smo vsi, narava in ljudje, povezani in kako pomembno je sodelovanje vsakega posameznika. 

 

Objavljeno: 20 novembra 2019 , Avtor: Nives Kozelj