MŠ_J_ESE_Moritz

Nazadnje spremenjeno 14.2.2020 , ob 10:14 Urejal: alenka.zupancic

Učiteljica, kdaj pride Mortis?

Učiteljica, vprašate Morisa, če se gre “knock out”?

Učiteljica, koliko je Boris visok?

Predvidevam, da ste že ugotovili, da se vsa vprašanja nanašajo na isto osebo, in sicer na nemškega prostovoljca MORITZA, ki je prav na hitro osvojil srca otrok in učiteljev na naši šoli.

Poleg “vsakdanjih” ur podaljšanega bivanja, nemščine, pravljičnega poliglota in NIP umetnost je aktivno sodeloval tudi pri sojenju na odbojkarski tekmi ter s klavirsko spremljavo na novoletni prireditvi. Začel je tudi že s pripravami na OŠ Gradec poje, ko bo ponovno spremljal naše pevske zbore. Moritz je zaljubljen v klasično glasbo, igra klavir, njegov glavni inštrument pa je viola. V Jevnici nam je že odigral krajši koncert, ki so mu učenci z zanimanjem prisluhnili.

Ker ga zanima računalništvo, s katerim bo prav gotovo povezan njegov študij, bo v naslednjih mesecih več sodeloval tudi pri multimediji, računalništvu, pa tudi fiziki in matematiki, ki sta njegovi močni področji. 

Poleg POŠ Jevnica, kjer je enkrat tedensko, je do sedaj obiskal tudi POŠ Vače in POŠ Hotič.

S skupino naših učencev se v marcu v okviru projekta Izkusi Erazmus+, katerega nosilec je litijsko društvo Lojtra, odpravlja v Romunijo novim dogodivščinam nasproti.

Objavljeno: 12 februarja 2020 , Avtor: Petra Prosen