MŠ_ND_2. razred_JAZ V PROMETU

Nazadnje spremenjeno 28.9.2020 , ob 10:27 Urejal:

Razvoj prometa je v naša življenja prinesel velik napredek, hkrati pa spremenil svet, v katerega vsakodnevno vstopajo otroci. V šoli zato velik poudarek pripisujemo prometni vzgoji otrok.

Z učenci 2. razreda smo v okviru naravoslovnega dne izvedli raznolike dejavnosti, povezane s prometno vzgojo. Po teoretičnem uvodu z obnovitvijo znanja o prometnih znakih, pravilih o obnašanju pešcev ter pregledu ustreznih varnostnih sedežev in pasov, je sledil praktični del.

Odpravili smo se na teren in si na poti do opazovalnih postaj ogledali varno šolsko pot in prometne znake ob njej. Na opazovalnih mestih smo opazovali in beležili pripetost voznikov med vožnjo in uporabo varnostnih čelad pri kolesarjih. Ponovili smo tudi pravila za varno prečkanje ceste in si ogledali novo pridobljeno območje, kjer lahko starši varno odložijo otroke.

Z izvajanimi dejavnostmi želimo učence pripraviti na čim bolj varno in odgovorno ravnanje v prometu, hkrati pa se zavedamo, da največ šteje prav zgled odraslih, ki so mu vsakodnevno priča naši otroci. 

                

Objavljeno: 23 septembra 2020 , Avtor: Sandra Železnik