Zbiralna akcija: ODDAJ STARE APARATE V ULIČNI ZBIRALNIK

Nazadnje spremenjeno 12.10.2020 , ob 12:06 Urejal: Anja Knežević

Osnovna šola Gradec se je pridružila ozaveščevalno-zbiralni nagradni akciji zbiranja starih aparatov in odpadnih baterij Oddaj stare aparate v ulični zbiralnik, ki bo potekala med 18. in 30. septembrom 2020 v Zasavju.

V akciji želijo organizatorji napolniti sivo-zelene ulične zbiralnike za stare aparate, ki so v zasavskih občinah postavljeni že tri leta. Zbiralnike je lokalno prebivalstvo dobro sprejelo, a zbrane količine v njih želijo še povečati, saj je potencial v Zasavju na tem področju velik.

Pobrskajte po svojih kleteh, predalih in nam prinesite svoje stare aparate in odpadne baterije. Da bi pomagali naši šoli, jih lahko oddate tudi na vse podružnične šole (Vače, Hotič, Kresnice, Jevnica), vendar jih tam oddajte v posebne mrežaste palete, ki se nahajajo znotraj šolskih prostorov.

Zbirna mesta:

Matična šola

ulični zbiralnik pred vhodom v šolo

POŠ Vače

POŠ Kresnice

POŠ Hotič

POŠ Jevnica

mrežasta paleta znotraj šole

 

IMG_20200309_071142
IMG_20200309_071155

Akcijo organizira družba ZEOS, d.o.o. skupaj z lokalnimi izvajalci javnih služb za ravnanje z odpadki (KSP Hrastnik d.d., KSP Litija d.o.o., Javno podjetje Komunala Radeče d.o.o., Javno podjetje Komunala Trbovlje d.o.o. in Javno podjetje Komunala Zagorje d.o.o.) in zasavskimi občinami (Hrastnik, Litija, Radeče, Šmartno pri Litiji, Trbovlje in Zagorje ob Savi) v sklopu projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki, ki je sofinanciran s strani Ministrstva RS za okolje in prostor ter Evropske komisije.

 

Hvala vam za vaš doprinos!

 

Vodja akcije na OŠ Gradec:

Karmen Ležić

Objavljeno: 17 septembra 2020 , Avtor: Karmen Ležić