Zaključek zbiralne akcije Oddaj stare aparate v ulični zbiralnik

Nazadnje spremenjeno 13.10.2020 , ob 6:29 Urejal:

V sredo, 30. septembra 2020, se je v Zasavju zaključila zbiralno-nagradna akcija starih aparatov in odpadnih baterij Oddaj stare aparate v ulični zbiralnik, ki se je začela letošnjega marca, bila zaradi epidemije prekinjena in se nadaljevala septembra. Organizirala jo je družba ZEOS, d.o.o. z lokalnimi partnerji. Zbiranje je potekalo v sklopu njihovega projekta. Organizatorji akcije so želeli lokalno prebivalstvo spomniti na infrastrukturno mrežo zbiranja malih starih aparatov in odpadnih baterij – na sivo-zelene ulične zbiralnike.

V začetnem delu akcije je sprva sodelovalo 12, ob zaključku akcije pa aktivno 10 osnovnih šol s skoraj 5.000 učenci, ki so med seboj tekmovali za nagrado. V sklopu akcije so učenci skupaj z učitelji in starši zbrali dobrih 5,3 ton odpadnih malih aparatov in baterij. K skupni zbrani količini so prispevali tudi občani, ki so zbrali kar 13,7 ton odpadnih malih aparatov in baterij. Tako je bilo skupaj zbranih dobrih 19 ton odpadnih malih aparatov in baterij.

Tako občine kot šole so se z zbiranjem malih starih aparatov in odpadnih baterij v uličnih zbiralnikih potegovale za dve glavni nagradi.

Osnovna šola Gradec si je prislužila glasbeni nastop raperja Zlatka, saj je zbrala največ starih aparatov na učenca na šoli (kar 1,3 kg na učenca). Nastop bo izveden ob primernem času in na način, da bo za udeležence varno.

Ulični zbiralnik pred šolo je odstranjen, na večjih eko otokih pa so zbiralniki ostali. Vabljeni vsi, da vanje oddate svoje male stare aparate in odpadne baterije tudi po zaključeni akciji. Dobre navade, ki so tekom akcije postale stalnica, naj zato ostanejo. Točne lokacije uličnih zbiralnikov so navedene v seznamu na strani www.stariaparati.si.

Hvala vsem za sodelovanje!

Objavljeno: 12 oktobra 2020 , Avtor: Karmen Ležić