Tekmovanje iz znanja planinstva Mladina in gore 2023/2024 (Maja Bregar)

Avtor: | 5. 11. 2023 | Tekmovanja, Zgodilo se je

Ekipi Gorski medvedi in Graški svizci sta se v soboto, 18. 11. 2023, udeležili 34. regijskega tekmovanja Mladina in gore na OŠ Tržič. Ekipi sta izkazali veliko znanja, žal pa se nista uspeli uvrstiti na državno tekmovanje. Naslednje leto ju čaka nov izziv.
Mentorica: Maja Bregar

Regijsko tekmovanje Mladina in gore se hitro približuje, zato ekipi pridno vadita.

Šolsko športno tekmovanje iz znanja planinstva Mladina in gore je ekipno tekmovanje, namenjeno osnovnošolcem od 6. do 9. razreda. Mladi tekmujejo v znanju, veščinah in izkušnjah z vseh področij in oblik planinskega delovanja.

Regijsko osnovnošolsko tekmovanje Mladina in gore bo potekalo v soboto, 18. 11. 2023, na OŠ Tržič.

V kolikor zbere ekipa na tekmovanju dovolj točk, se uvrsti na državno tekmovanje.

34. državno tekmovanje iz znanja planinstva Mladina in gore bo potekalo v soboto, 20. 1. 2024, v OŠ Šenčur, od koder prihajajo letošnji državni zmagovalci.

S pripravami na tekmovanje bomo pričeli v petek, 8. 9. 2023. Vabljeni, da se nam pridružite vsak petek, 6. in 7. učno uro v učilnici številka 6.

33. državno tekmovanje Mladina in gore

Danes, 21. 1. 2023, sta se ekipi Gorske vever’ce in Smrkci udeležili 33. državnega tekmovanja Mladina in gore v Postojni.  Ekipi sta pokazali veliiiko znanja. Ekipa Smrkci je dosegla odlično 3. mesto.

Iskrene čestitke!

Nagradni izlet

Na državnem tekmovanju Mladina in gore je naša ekipa – Smrkci – dosegla 3. mesto in nagrado, dve nočitvi z zajtrkom v Valvasorjevem domu pod Stolom za celo ekipo. Vse priprave in organizacijo za izlet je prevzela naša mentorica, Maja Bregar, ki se je povezala z oskrbnikom doma in Planinskim društvom Litija. Zadnjo nedeljo pred počitnicami smo se popoldan odpravili proti Valvasorjevemu domu, kjer nas je sprejel oskrbnik doma in nas seznanil s pravili v planinskih kočah. V ponedeljek zjutraj smo se po dobrem zajtrku odpravili na Stol in do Prešernove koče na Stolu. Na vrhu smo občudovali razgled, ki je bil v jasnem dnevu veličasten. Po Žirovniški poti smo se utrujeni in polni vtisov vrnili do Valvasorjevega doma pod Stolom. Zvečer nam je oskrbnik doma pripravil večerjo, okusne palačinke z različnimi namazi. Po večernem druženju smo utrujeni zaspali. V torek dopoldan smo po zajtrku pripravili prtljago, nato pa smo se sprehodili do Završnice ter obhodili akumulacijski jezero in okolico. Po postanku za kosilo v Lescah smo se odpravili proti domu. Veseli smo, da smo osvojili Stol in se vrnili domov brez poškodb. Naše zadnje osnovnošolsko druženje je zelo hitro minilo in nam bo ostalo v zelo lepem spominu.

Radi bi se zahvalili naši mentorici Maji, ki nas je spodbujala, pripravljala na tekmovanje in organizirala izlet; ravnatelju OŠ Gradec, ki nam je omogočil, da zvečer nismo bili lačni in da smo se pred vrnitvijo domov podprli s kosilom v restavraciji McDonalds v Lescah; Planinskemu društvu Litija za organizacijo prevoza, za strokovno usposobljenega vodnika Jurija, ki nas je vodil na Stol ter za odlične obroke »iz nahrbtnika« na turi. Zahvalili bi se tudi PD Radovljica, oskrbniku Valvasorjevega doma in Mladinski komisiji PZS, da so nam omogočili tako čudovito nagrado!

Eva, Vida Lia, Vita Viktorija, Ana Marija in Gašper

       

Šolsko športno tekmovanje iz znanja planinstva Mladina in gore je ekipno tekmovanje, namenjeno osnovnošolcem od 6. do 9. razreda. Mladi tekmujejo v znanju, veščinah in izkušnjah z vseh področij in oblik planinskega delovanja. Regijsko tekmovanje bo potekalo v soboto, 7. novembra 2020, na OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja Črnuče. 32. državno tekmovanje pa bo v soboto, 23. januarja 2021, na OŠ Gradec v Litiji.

ZARADI POSEBNIH RAZMER REGIJSKO IN DRŽAVNO TEKMOVANJE MLADINA IN GORE ODPADETA.

32. državno tekmovanje Mladina in gore bo potekalo 9. 4. 2022 na Osnovni šoli Gradec.

Ekipi Planinski mulci in Graške planike se že pospešeno pripravljajo.

Končno smo dočakali 32. tekmovanje Mladina in gore, ki je potekalo na naši šoli v organizaciji Planinske zveze Slovenije, Planinskega društva Litija in Osnovne šole Gradec. Pred tekmovanjem smo na OŠ Gradec izvedli likovni natečaj, kjer so učenci izdelali logotip 32. državnega tekmovanja. Zmagovalni logotip, ki krasi tudi naše majice, je delo učenke Asje Kranjc.

Na 32. državnem tekmovanju je tekmovalo 32 osnovnošolskih ekip in 11 srednješolskih ekip. Osnovnošolsko ekipo so sestavljali štirje, trije ali dva člana, srednješolsko pa dva člana.  Osnovnošolci so najprej pisali test, nato pa se je šest najboljših ekip pomerilo v finalnem kvizu. Srednješolci pa so pisali dva testa. Zmagovalka  32. državnega tekmovanja je osnovnošolska ekipa Nanoške zveri in srednješolska ekipa Gorski kuri.

Ekipa OŠ Gradec, Planinski mulci, ki jo sestavljajo: Vita Viktorija Jere, Ana Marija Jere, Vida Lia Rutar in Gašper Šef, je osvojila odlično tretje mesto. Iskrene čestitke!

Pohvale tudi vsem drugim tekmovalcem.

Rezultati osnovnošolskega tekmovanja:

1

ekipa:

NANOŠKE ZVERI

PD POSTOJNA OŠ MIROSLAVA VILHARJA POSTOJNA

mentorica:

VERONIKA BIŠČAK

2

ekipa:

NEUSTRAŠNI GORSKI UČENJAKI

PD KRANJ OŠ ŠENČUR

mentorica:

MAJA ŠIRŠE

3

ekipa:

PLANINSKI MULCI

PD LITIJA OŠ GRADEC

mentorica:

MAJA BREGAR

 

Rezultati srednješolskega tekmovanja

1.

ekipa:

GORSKI KURI

PD TRŽIČ

mentor:

GORAZD ČERNILEC

2.

ekipa:

PRIHAJA NODI

PD LITIJA

mentor:

ROMAN PONEBŠEK

3.

ekipa:

NAJBOLJŠE POD NANOSOM

PD PODNANOS

mentor:

MIHA BOŽIČ

Utrip tekmovanja si lahko ogledate tu.

OŠ Gradec je zahvaljuje vsem nadzornikom, pomočnikom in sodelavcem za izvrstno opravljeno delo.

Najlepše se zahvaljujemo tudi donatorjem, ki so prispevali darila za tekmovalce in mentorje:

  • Me-Jan
  • Predilnica Litija
  • Makplast
  • Pino gradbeni inženiring
  • Toneli
  • Dobravec dimnikarstvo Dobrdim
  • Rudi Turs
  • Palva
  • Pustolovski park Geoss
  • Kavarna in okrepčevalnica Pri Mostu
  • Agrolit
  • Razvojni center Srca Slovenije
  • Turistično društvo Litija
  • Nexhat Kavaja
  • Pekarna Pečjak
  • Impuls Domžale

Ekipa OŠ Gradec, Planinski mulci, ki jo sestavljajo: Vita Viktorija Jere, Ana Marija Jere, Vida Lia Rutar in Gašper Šef, je za osvojeno tretje mesto na 32. državnem tekmovanju Mladina in gore prejela nagradni tabor v Bavšici. Nagradni tabor je potekal od 31. 7. do 6. 8. 2022. Planinski mulci so na taboru zeloooo uživali, zato so si obljubili, da se bodo tudi to šolsko leto pridno učili za tekmovanje.

33. regijsko osnovnošolsko tekmovanje Mladina in gore

Regijsko osnovnošolsko tekmovanje Mladina in gore bo potekalo v soboto, 19. novembra 2022 na OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja Črnuče, PD Črnuče.

V kolikor zbere ekipa na tekmovanju dovolj točk, se uvrsti na državno tekmovanje.

33. državno tekmovanje iz znanja planinstva Mladina in gore bo potekalo v soboto, 21. januarja 2023, v Postojni.

Priprave na tekmovanje Mladina in gore že potekajo. Vabljeni, da se nam pridružite vsak petek 6. in 7. učno uro v učilnici številka 6.

V soboto, 19. 11. 2022, je v Črnučah potekalo regijsko tekmovanje Mladina in gore. OŠ Gradec in PD Litija so zastopale tri skupine: Smrkci, Gorske vever’ce in Gorski kamni. Ekipi Smrkci in Gorske vever’ce sta se uvrstili na državno tekmovanje. Iskrene čestitke!

                 

Dostopnost