H: Tečemo za Litijski tek-1.-5.r

Nazadnje spremenjeno 31.5.2021 , ob 14:49 Urejal:

Žal nam covid-19 še vedno kroji naš vsakdanjik, a se nikakor ne damo. V lanskem letu je mnogo takšnih in drugačnih prireditev odpadlo, smo pa zato ljudje v tem času postali iznajdljivi in prilagodljivi. Tako letos tudi Litijski tek poteka malce drugače. Tečemo na daljavo, v mehurčkih.

Hotički smo idejo zgrabili z obema nogama in tečemo čisto vsak dan, ko ni dežnih kapljic. Sicer nam vreme povzroča precej težav, a kilometri se pridno seštevajo. S pomočjo aplikacije smo izmerili  in izrisali pretečeno razdaljo za vsak razred posebej. Tokratni cilj teka ni tekmovalne narave. Želimo si preteči čim več kilometrov, predvsem pa, da gibanje postane del našega vsakdana. 

Učenci 1. in 2. razreda pretečejo razdaljo 1,12 km, učenci 3. razreda 1,29 km, četrtošolci pretečejo 1,38 km in učenci 5. razreda 1,7 km.

Tečemo vsi. Nekateri razdaljo premagujejo tudi s pomočjo hoje, a z voljo in vztrajnostjo je takšnih korakov čedalje manj. Še bolj vzpodbudno pa je, da učenci v teku uživajo in da tisti najbolj zagrizeni razdaljo pretečejo celo dvakrat oz. trikrat v istem dnevu.

Objavljeno: 29 maja 2021 , Avtor: Maruša Krnc