JEDILNIK
Voda je pitna v vseh šolskih prostorih, učenci naj imajo zanjo bidone tudi pri kosilu.
PETEK, 19.4.
ZAJTRK: biga(G), kakav (M)
MALICA PO IZBORU UČENCEV: pica s sirom (G,M), redčen 100% pomarančni sok
KOSILO: piščančja nabodala, grahov pire(M), rdeča pesa
POPOLDANSKA MALICA: riževi vaflji, hruška
.V primeru, da živil ne bi bilo mogoče zagotoviti, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.
Živila in jedi, ki vsebujejo svinjino so označena z zvezdico *
*(Pri malici za na pot je možno, da sendvič vsebuje svinjino.)
Legenda snovi, ki lahko povzročajo alergijo ali preobčutljivost ter jih jedi lahko vsebujejo:
gluten – G, jajca – J, ribe – R, arašidi – A, soja – S, mleko in ml. izdelki – M, oreščki – O, listna zelena – LZ, gorčično seme – GS, sezamovo seme – SS, žveplov dioksid – ŽD, mehkužci – ME, volčji bob – VB.
PONEDELJEK, 22.4.
ZAJTRK: ovseni kosmiči z mlekom (G), sadje
MALICA: koruzni kruh (G), sir (M), kumarice, redčen 100% sadni sok
KOSILO: piščanec z brokolijem v omaki (G), dušen riž, zelena solata
POPOLDANSKA MALICA: puding (M,G)
TOREK, 23.4.
ZAJTRK: skutni zavitek (G,M), bela kava (G,M),
MALICA: temna bombeta (G), trdo kuhano jajce (J), čaj
KOSILO: porov juha, paniran oslič (G,J), tlačne krompir, rdeča pesa
POPOLDANSKA MALICA: sadni pinjenec (M), kornspitz (G)
SREDA, 24.4
ZAJTRK : štručka s šunko* in sirom (M,G), čaj
EKO MALICA: temi kruh (G), maslo (M),, mleko(M), jabolko
KOSILO: makaronovo meso G,J), eko zeljna solata, sladoled (M)
POPOLDANSKA MALICA: kruh (G), tuna (R), redčen 100% sadni sok
ČETRTEK,25.4.
ZAJTRK : ovseni kruh (G), hrenovka*, čaj
MALICA: musli z mlekom (M,G), banana
KOSILO: govedina v gorčični omaki (G), slani štruklji (G,J,M), paradižnik s papriko
POPOLDANSKA MALICA: mufin (G), čaj
PETEK, 26.4.
ZAJTRK: pirina štručka (G), salama, čaj
MALICA PO IZBORU UČENCEV: burek (G,M), naravni jogurt (M)
KOSILO: lečina enolončnica, kruh (G), sadni desert (M)
POPOLDANSKA MALICA: francoski rogljič z nadevom (G), čaj
.V primeru, da živil ne bi bilo mogoče zagotoviti, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.
Živila in jedi, ki vsebujejo svinjino so označena z zvezdico *
*(Pri malici za na pot je možno, da sendvič vsebuje svinjino.)
Legenda snovi, ki lahko povzročajo alergijo ali preobčutljivost ter jih jedi lahko vsebujejo:
gluten – G, jajca – J, ribe – R, arašidi – A, soja – S, mleko in ml. izdelki – M, oreščki – O, listna zelena – LZ, gorčično seme – GS, sezamovo seme – SS, žveplov dioksid – ŽD, mehkužci – ME, volčji bob – VB.