Učenje za življenje – od mladosti do modrosti (celoletni projekt)

Nazadnje spremenjeno 1.10.2021 , ob 11:30 Urejal:

2. druženje: V petek, 17. 9. 2021, so učenci 5. a ustvarjali z Društvom invalidov Litija in Šmartno. Prijazne gospe so jim pokazale, kako se z manjšimi pripomočki lahko naredijo unikatne voščilnice. Vsak učenec je imel možnost izdelati svojo voščilnico, ki jo je na koncu lahko odnesel domov. Še bolj pa so uživali v prvih kleklarskih veščinah in bili  ponosni na prve zapestnice izpod klekel.

Učenci 5. b so se udeležili delavnic, ki so jih pripravile sodelavke IC Geoss-a. Naredili so si malico, in sicer domače testenine in paradižnikovo omako ter izdelali lična in dišeča mila.

1. druženje: V četrtek, 16. 9. 2021, so se učenci 5. razreda OPZ udeležili Revije pevskih zborov na 2. festivalu medgeneracijskega povezovanja v občini Litija. Zapeli so tri otroške pesmi: Osel in kukavica, Ko si srečen in Enkrat je bil en škrat. Z veseljem smo prisluhnili tudi Oktetu Valvasor, Moškemu pevskemu zboru Polšnik, ansamblu Lesarji in drugim.

   

Učenje je v primerjavi z izobraževanjem širši pojem, zato smo se petošolci in razredničarki odločili, da se v šolskem letu 2021/2022 povežemo s Svetom za medgeneracijsko povezovanje v občini Litija in skupaj sodelujemo v šolskem projektu Učenje za življenje – od mladosti do modrosti.

Medgeneracijsko povezovanje je na prvi pogled samoumevno. Generacije živimo skupaj kot razširjena družina, otroci, mladina in odrasli se srečujemo v vsakdanjem življenju, v socialnem okolju, zato se mladi zavedamo, da se največ naučimo iz zgledov, zato morajo biti le-ti dobri in lepi.

Zastavljeni cilji:

  • spodbujati sodelovanje in povezovanje s starejšimi občani v Litiji,
  • razumeti drug drugega,
  • pridobiti široko znanje, spretnosti in osebnostne lastnosti, ki jih potrebujemo, da bi lahko uspešno in kakovostno živeli in delali kot posamezniki in v skupnosti,
  • ustvarjati novo generacijo ponosnih, pogumnih in ustvarjalnih Slovenk in Slovencev.

 

 

Objavljeno: 13 septembra 2021 , Avtor: Anita Kušar