eTwinning projekta v 3. b

Nazadnje spremenjeno 12.12.2021 , ob 20:46 Urejal: maja.bregar

Eco calendar 2022

Učenci 3. b smo se priključili eTwinning projektu Eco calendar 2022, kjer bomo skupaj s partnerji pripravili ekološki koledar za leto 2022.  Najprej smo risali ideje za logotip našega skupnega projekta. Jutri nas čaka glasovanje za razredni logotip, ki ga bomo poslali našim partnerjem v glasovanje.

Izglasovali smo, da v glasovanje pošljemo dva logotipa.

Tudi mi smo glasovali in stiskali pesti, da zmaga naš logotip.

Zmagal pa je logotip partnerjev s Turčije.

Že celo šolsko leto skrbimo smo ekološko usmerjeni. Skrbimo za naše okolje, zase in soljudi. O naših aktivnostih, dejanjih  nastajajo fotografije, ki jih bomo s partnerji uporabili za naš eko koledar 2022.

Varčujemo z vodo

Že uporabljene cvetlične lončke smo očistili, jih okrasili in jih ponovno uporabili.

Vanje smo posadili rastline, ki krasijo našo učilnico, hkrati pa nam dajejo kisik. Redno jih zalivamo.

V šoli in doma varčujemo z elektriko.

V šolo smo pripeljali kolesa. Seveda nismo pozabili na čelade. Preizkusili smo se na kolesarskem poligonu. Zelo smo bili spretni.

Sami še ne smemo s kolesom v promet, vemo pa, da je kolo kot prevozno sredstvo ne onesnažuje okolja, zato ga bomo večkrat uporabili.

 

Večkrat gremo v času pouka v naravo in uživamo v vsej njeni lepoti.

Izvedli smo očiščevalno akcijo in pobrali smeti v okolici šole in bližnjem gozdu. Smeti smo nato ločili v ustrezne zabojnike.

Na šolskem vrtu smo nabrali meto, jo očistili in si skuhali metin čaj. Sošolci in sošolke prinesejo v šolo jesenske dobrote, ki jih s slastjo pojemo. Trudimo se, da pijemo zdrave napitke in jemo nepredelano hrano.

Kadar gremo v trgovino, s seboj vzamemo vrečko za večkratno uporabo ali pa košaro.

Bliža se novo leto in s partnerji že oblikujemo 12 strani našega eko koledarja 2022.  Vsaka stran koledarja je zbirka naših fotografij in fotografij  partnerskih šol. Vabljeni k ogledu!

              

       

            

 

Advent na daljavo/v živo, Advent na daljinu/uživo, Advent live/online

V decembru smo se priključili projektu Advent na daljavo ali v živo, v katerem sodelujemo s 7 partnerji s Hrvaške, Romunije in Turčije. Projekt želi  poudariti pomen branja, razviti kritičen odnos do informacij, ustvarjati nova znanja, ustvarjati dela, navdihnjena s pisanjem in branjem ali raziskovanjem. Učencu omogočijo, da postane aktiven in odgovoren član oddelčne skupnosti in pozna ter spoštuje tradicionalne značilnosti adventnega časa.

Vsak dan odpremo nalogo na adventnem koledarju in opravljamo naloge. 

     

 

 

 

 

Objavljeno: 10 oktobra 2021 , Avtor: maja.bregar