eTwinning projekti v 3. b

Nazadnje spremenjeno 24.5.2022 , ob 13:04 Urejal: maja.bregar

Projekt: Eco calendar 2022

Učenci 3. b smo se priključili eTwinning projektu Eco calendar 2022, kjer bomo skupaj s partnerji pripravili ekološki koledar za leto 2022.  Najprej smo risali ideje za logotip našega skupnega projekta. Jutri nas čaka glasovanje za razredni logotip, ki ga bomo poslali našim partnerjem v glasovanje.

Izglasovali smo, da v glasovanje pošljemo dva logotipa.

Tudi mi smo glasovali in stiskali pesti, da zmaga naš logotip.

Zmagal pa je logotip partnerjev s Turčije.

Že celo šolsko leto skrbimo smo ekološko usmerjeni. Skrbimo za naše okolje, zase in soljudi. O naših aktivnostih, dejanjih  nastajajo fotografije, ki jih bomo s partnerji uporabili za naš eko koledar 2022.

Varčujemo z vodo

Že uporabljene cvetlične lončke smo očistili, jih okrasili in jih ponovno uporabili.

Vanje smo posadili rastline, ki krasijo našo učilnico, hkrati pa nam dajejo kisik. Redno jih zalivamo.

V šoli in doma varčujemo z elektriko.

V šolo smo pripeljali kolesa. Seveda nismo pozabili na čelade. Preizkusili smo se na kolesarskem poligonu. Zelo smo bili spretni.

Sami še ne smemo s kolesom v promet, vemo pa, da je kolo kot prevozno sredstvo ne onesnažuje okolja, zato ga bomo večkrat uporabili.

 

Večkrat gremo v času pouka v naravo in uživamo v vsej njeni lepoti.

Izvedli smo očiščevalno akcijo in pobrali smeti v okolici šole in bližnjem gozdu. Smeti smo nato ločili v ustrezne zabojnike.

Na šolskem vrtu smo nabrali meto, jo očistili in si skuhali metin čaj. Sošolci in sošolke prinesejo v šolo jesenske dobrote, ki jih s slastjo pojemo. Trudimo se, da pijemo zdrave napitke in jemo nepredelano hrano.

Kadar gremo v trgovino, s seboj vzamemo vrečko za večkratno uporabo ali pa košaro.

Bliža se novo leto in s partnerji že oblikujemo 12 strani našega eko koledarja 2022.  Vsaka stran koledarja je zbirka naših fotografij in fotografij  partnerskih šol. Vabljeni k ogledu!

              

       

            

Skupaj s partnerji smo izdelali zanimiv in uporaben koledar za leto 2022.

Mi ga v razredu večkrat uporabimo. Vabljeni k ogledu in uporabi.

Eco Calendar 2022

Projekt: Advent na daljavo/v živo, Advent na daljinu/uživo, Advent live/online

V decembru smo se priključili projektu Advent na daljavo ali v živo, v katerem sodelujemo s 7 partnerji s Hrvaške, Romunije in Turčije. Projekt želi  poudariti pomen branja, razviti kritičen odnos do informacij, ustvarjati nova znanja, ustvarjati dela, navdihnjena s pisanjem in branjem ali raziskovanjem. Učencu omogočijo, da postane aktiven in odgovoren član oddelčne skupnosti in pozna ter spoštuje tradicionalne značilnosti adventnega časa.

Vsak dan odpremo nalogo na adventnem koledarju in opravljamo naloge. 

     

Z obema projektoma smo zaključili. 

Od januarja 2022 pa sooblikujemo dva projekta:

Projekt: My region, my town, my love

V projektu sodelujemo s šestimi partnerji s Poljske, Italije in Grčije. V projektu bomo osredotočeni na kulturno dediščino. Spoznavali bomo naravo, umetnost, arhitekturo, jezik, literaturo, glasbo in geografijo nekaterih regij, mest na Poljskem, v Sloveniji, Italiji in Grčiji.  Za sporazumevanje bomo uporabljali angleščino in naše materne jezike.

Najprej smo na zemljevidu označili, kje živimo. Predstavili smo našo šolo in narisali logotip naše šole.

Danes smo v račulniški učilnici pripravljali predstavitev naše države, kraja in šole.

Vabljeni k ogledu!

 

Projekt: FiTwinners

V projektu FiTwinners sodelujemo z 20 partnerji s Poljske, Turčije, Španije, z Grčije, Litve, Bolgarije in Estonije. V tem projektu se bomo pogovarjali o  zdravi prehrani in telesni dejavnosti. Trudili se bomo, da ne bo ostalo le pri pogovoru, ampak bomo naučeno poskušali tudi živeti s pomočjo zabavnih dejavnosti in z vzorniki.

Kot vedno, smo se našim partnerjem najprej predstavili in jim pokazali našo šolo. Fotografirali smo prostore naše šole in pripravili predstavitev.

 Partnerjem smo predstavili svojo najljubšo igro pri športu. To je igra Med dvema ognjema. Zapisali smo tudi pravila igre. Da pa so si partnerji bolje predstavljali igro, nas je učiteljica posnela med igro.

Ogledali smo si igre drugih partnerjev in jih preizkusili. Zelo nam je všeč igra, ki so jo predstavili učenci iz osnovne šole San Pedro Crisologo s Španije. Učenci so igro poimenovali Kamen, papir, škarje z obroči.  Takoj pri naslednji uri športa smo jo preizkusili. Zelo smo se zabavali.

Potekalo je glasovanje za najbolj priljubljeno skladbo med učenci v projektu, ki jo bomo skupaj zaplesali. Mi smo izbrali skladbo Seven years, nato pa sta med partnerji enako število glasov dobili skladbi: Monkey dance in Waka Waka. S partnerji smo se odločili, da si lahko izberejo ali eno ali drugo skladbo in jo zaplešejo ali pa obe. Mi smo se odločili za ples ob skladbi Monkey dance in Waka waka. Vabljeni k ogledu skupnega plesa vseh sodelujočih partnerjev.

Na eTwinning dan, 9. 5. 2022, smo imeli spletno srečanje s partnerji z Grčije. Najprej smo se drug drugemu predstavili, nato pa smo skupaj zaplesali ples Waka waka. Kljub tremi pred predstavitvijo, smo se zelo zabavali.

Vabljeni k ogledu našega skupnega plesa.

Projekt se zaključuje, zato so učenci izpolnili evalvacijski vprašalnik.

evaluation

Ugotovili smo, da so vsi učenci radi sodelovali v eTwinning projektu Fitwinners. Najbolj všeč so jim bile igre. Večina učencev meni, da je projekt Fitwinners prispeval k njihovemu znanju o zdravem načinu življenja. Vsi učenci so radi spoznavali različne države in kulture ter sklepali prijateljstva z otroki z različnih držav in kultur. 17 učencev si še želi sodelovati v eTwinning projektih, 1 učenec/ka pa ne želi več sodelovati v eTwinning projektih. Tako se nas večina že veseli novih znanj in poznanstev, ki jih dobimo z eTwinning projekti.

 

Projekt: Let’s do sport

S partnerji s Francije smo se dogovorili, da bomo izbrali dve ali tri najljubše športne igre in pripravili pravila iger. Nato bomo partnerjem poslali navodila za športne igre, ki jih bodo izvajali. Skupaj bomo pripravili knjigo športnih iger.
Vsaka partnerska šola bo glasovala za najboljšo igro, nato pa se bomo srečali na spletu in skupaj odigrali to igro.

Seveda pa smo se morali partnerjem predstaviti. Vas zanima, kako smo se predstavili? Oglejte si video.

Nastaja tudi knjiga z navodili za igri Med dvema ognjema in Bratec, reši me.

1.
2.1
4.
1.1
3.
4.1
2.
3.1
5.

 

Objavljeno: 10 oktobra 2021 , Avtor: maja.bregar