K_Novo plezalo – zviralo

Nazadnje spremenjeno 18.10.2021 , ob 14:30 Urejal:

“Narava je neizčrpna zakladnica obilja.”

Učenci podružničnih šol imajo zaradi odmaknjenosti šole od mestnega vrveža večinoma zelo dobre pogoje za povezovanje procesa vzgoje in izobraževanja z naravo. 

Na POŠ Kresnice veliko ur športne vzgoje in podaljšanega bivanja poteka zunaj: na igrišču, na travniku ali v gozdu. Na voljo imamo učilnico na prostem, prav tako pa učenci določene učne vsebine uspešno usvajajo tudi pri skrbi za visoki gredi in pri urejanju okolice šole. 

V preteklem tednu je bilo v okolici šole kar precej pestro dogajanje. Premikali smo visoko gredo in pridobili novo, težko pričakovano plezalo. 

Pri premikanju ene od visokih gred nam je pomoč ponudil sosed, g. Srečko Mohar, ki je kar sam poskrbel za to, da greda sedaj stoji na ustreznejšem mestu. Izredno lepo se mu zahvaljujemo za izkazan trud in odlično opravljeno delo. S prestavitvijo visoke grede smo tako naredili prostor za plezalo.

V petek je prišlo do končne realizacije zastavljenega cilja, ko je g. Pustovrh skupaj s sodelavcem uspešno namestil omenjeno plezalo. Učenci se bodo na njem lahko preizkusili že v ponedeljek.

Zbiranje donacij se je začelo in ideja o nakupu zvirala je vzkalila v preteklem šolskem letu v okviru projekta Gibanje za zdravje, ki ga je uspešno vodila in koordinirala učiteljica Andrejka Setničar. Večina pridobljenih sredstev za nakup je bila podarjena s strani staršev naših učencev, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Brez vztrajnega dela naše kolegice in sodelovalnih sokrajanov cilja ne bi bilo mogoče doseči. 

Naša hišnika, Janko in Tomaž, s svojimi idejami in pripravo terena vedno poskrbita, da nadaljnji snovalci pridejo na dobro pripravljeno področje, kjer lahko naprej ustvarjajo. Za njuno hitro realizacijo naših želja in uspešno sodelovanje se jima iskreno zahvaljujemo. 

Hvala ravnatelju, da nas podpira pri naših idejah in skupaj z nami išče najustreznejše rešitve. 

Veselimo se nadaljnjega sodelovanja, saj se znotraj kolektiva že porajajo nove ideje in predlogi za izboljšave ter napredek. 

Držimo se načela, da so spremembe edina stalnica v našem življenju.    

 

 

Objavljeno: 17 oktobra 2021 , Avtor: Sandra Železnik