MŠ_ Občinsko prvenstvo v nogometu za starejše učence

Nazadnje spremenjeno 18.11.2021 , ob 17:35 Urejal: alenka.zupancic

Kraj in čas tekmovanja: OŠ Gradec, Gimnazija Litija; 11.30

Rezultat: OŠ Gradec : OŠ Litija 1 : 2 (po streljanju 6-metrovk)

OŠ Gradec je bila v letošnjem šolskem letu gostiteljica občinskega prvenstva v nogometu za starejše učence. V eni in edini tekmi, ki je odločala o napredovanju, so se naši učenci pomerili z vrstniki iz OŠ Litija. 

Tekma se je odvijala v športni dvorani Gimnazije Litija brez prisotnosti gledalcev. Tekmo so lahko odigrali le učenci, ki so bili na samotestiranju pred tekmo negativni. Karantena 7. b razreda je na tekmovanju preprečila igranje učencu Vitu Benedičič Bizjaku.

 Lahko rečem le škoda tako zanj kot za gledalce. Prav učenci naše šole in bučno navijanje s tribune  so morda manjkali v ključnih trenutkih tekme.

V izjemno izenačeni tekmi nismo videli veliko lepega nogometa. Videli pa smo fanatično borbenost obeh osnovnih šol. Videla se je iskrica v očeh, boj za vsak centimeter igrišča in tudi nekaj športnih provokacij, vse v duhu »fair playa«.

Ena najbolj nenavadnih tekem v moji učiteljsko–trenerski karieri zagotovo. Tekmo smo odprli po vseh dogovorih in po 10 minutah vodili z

1 : 0.  Je pa že uvodnih 10 minut dalo slutiti, da imajo učenci OŠ Litija izjemno razpoloženega vratarja in da bo tekma vse prej kot lahka. Po drugi strani pa sem tudi sam verjel, da bomo le po kakšni neumnosti prejeli zadetek, saj smo za ta nivo tekmovanja imeli res dober branilski par v Edisu Dobrnjiću ter Valu Kraševcu.

Prvi polčas smo rutinirano pripeljali do konca in ga dobili z 1 : 0. Tudi v drugem polčasu smo nadzirali potek na igrišču, bili ves čas boljši nasprotnik, a v meni se je naselil kanček dvoma, da bo to ena tistih tekem, ko nas bo boginja Fortuna zapustila. V eni res redkih napak obrambe je dobri dve minuti pred koncem sledil šok in izenačenje OŠ Litija, čez dve minuti pa konec tekme in streljanje 6-metrovk. Navkljub temu da vedno verjamem v svoje izbrane fante, se tokrat tudi med streljanjem 6-metrovk nisem mogel znebiti občutka, da danes enostavno ni naš dan. V četrti seriji strelov z bele točke smo imeli po zgrešenem strelu učenca OŠ Litija prek izjemno borbenega Eneja Dobruna zaključen strel iz penala, a ga je vratar OŠ Litija ubranil. Nato sta kapetan naše ekipe Lan Uršič in učenec OŠ Litija streljala še dodatne tri udarce, ko je zbranost popustila na žalost ravno našemu igralcu. Tehnično je slabo izvedel strel in vratar ga je na našo žalost ubranil. Sledili so izbruhi veselja učencev iz Litije in žalost v očeh naših fantov.

Konec koncev sem spodaj podpisani profesor športa ponosen na svoje fante. Na vso energijo, ki sem jo prejel od njih. Z njimi sem se veselil in z njimi sem bil poklapan po koncu tekme.

Kar pa po mojem mnenju največ šteje, so trenutki povezanosti, prijateljstva in združevanja. Med nami in OŠ Litija je in bo ostalo rivalstvo, kar je nekaj, kar si lahko le želimo. Vsaj za mesec dni je bil fokus na dogodek in učenci so še z večjim veseljem prihajali k pouku, govorili o tekmi, se dobivali tudi sami na igrišču.  Vedeli so, da se bomo ob sredah navkljub zgodnji uri  že ob 7:00 pripravljali na tekmo, ki je posebna, drugačna, za njih pomembna.

In na koncu – tudi v prihodnje naj šport združuje in ne razdružuje.

Našo OŠ Gradec so častno zastopali naslednji učenci:

– Enej Dobrun;

– Matic Zajc;

– Edis Dobrnjić;

– Nik Knežević;

– Jan Jakopič;

– Val Kraševec;

– Anej Smajić;

– Lan Uršič.

– Vit Benedičič Bizjak je bil prisoten na treningih, tekmo pa žal izpustil zaradi karantene.

Lep nogometni pozdrav!

Profesor športa, Matej Bajde.

Objavljeno: 17 novembra 2021 , Avtor: Nika Koprivnikar