ŠN_Rakitna_4. r_POŠ_(16_3-18_3)

Nazadnje spremenjeno 21.3.2022 , ob 10:21 Urejal: alenka.zupancic

3. dan

Robin Hood bi bil danes ponosen na nas. Vsi smo se preizkusili v lokostrelstvu, nato pa smo se sprostili ob spoznavanju in “crkljanju” malih živali. Ste vedeli, da je budra pravo ime za morskega prašička? Za nekatere je bilo bivanje v naravi ravno prav dolgo, za druge pa še prekratko, vsekakor pa je bilo druženje in spoznavanje učencev podružničnih šol zelo prijetno.

 

2. dan

Prebudili smo se v sončno jutro in po “šolskih obveznostih” odhiteli do jezera Rakitna. Tam smo pomalicali in si ob jezeru ogledali repliko mogočnega rakiškega jambora – leta 1894 so pripravili in prepeljali 64 m dolg jambor od mesta poseka v gozdu do ladjedelnice sv. Marka v Trstu. Po kosilu nas je čakal še orientacijski pohod ali iskanje škratovega zaklada. Vsem ga je uspelo najti in si ogledati škratovo hiško. Po tekmi v letu papirnatih letal smo odigrali še nekaj športnih iger na igrišču in večer zaključili s filmsko klasiko Čarovnik iz Oza.

 

1. dan

Polni pričakovanj smo prispeli na Rakitno, se okrepčali in namestili ter se hitro odpravili na bližnji hrib Rotovc, s katerega smo imeli čudovit razgled. Po kosilu smo nadaljevali vsak “po svoje” na različnih dejavnostih. Ustvarjali smo konje iz gline, plezali in pisali pisma domačim. Zvečer smo odigrali še nekaj športnih iger z žogo in na igrišču ustvarjali slike iz svetlečih paličic. Za zaključek dneva so se učenci predstavili s plesno glasbenimi točkami in utrujeni zaspali.

Objavljeno: 16 marca 2022 , Avtor: irma.nemec